menu

Családireceptkönyv.hu

Speculoos, Mikulásváró fűszeres keksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g liszt (100g őrölt zabpehely, 50 g teljes búza, 50 g fehér tönköly, 50 g durum)
1 teáskanál sütőpor
100 g nyírfacukor
150 g puha vaj
1 tojás
1,5 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
liszt a nyújtáshoz

Elkészítés:


A vajat a nyírfacukorral habosra kevertem, hozzáadtam a tojást, végül sütőporral, fűszerkeverékkel elvegyített lisztet. Összegyúrtam, majd a tésztát fóliába csavartam és hűtőszekrénybe tettem. Körülbelül 3 órát pihentettem, majd lisztezett nyújtótáblán 3 mm vastagra nyújtottam és téglalapokra vágtam. Papíros sütőlemezre tettem és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöttem a kekszeket.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp: ez a tészta, ha elhagyjuk a sütőport, remekül "pecsételhető".

Speculoos, Mikulásváró fűszeres keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Házi szaloncukor (Gitta)
Házi szaloncukor (Gitta)

A mazsolát beáztatjuk forró vízbe 15 percre. Ezután a vizet leöntjük, botmixerrel pépesítjük és a diós keverékkel összedolgozzuk. Formázzuk és éjszakára hűvös helyre rakjuk, másnap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Püspökkenyér
Püspökkenyér

1. A csokoládét és a cukrozott citromhéjat kissé feldaraboljuk. A sütőt előmelegítjük, a sütőformát kikenjük a zsiradékkal. A tojásfehérjét megsózzuk és keményre verjük. A tojást é...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézeskalács
Mézeskalács

6 egész tojást kikeverünk 0,5 kg porcukorral, hozzá adunk 250 g mézet és fűszereket: 4 tk őrölt fahéjat, 1 tk őr. ánizst, 2 tk őr. szegfűszeget, 2 tk szódabikarbónát. Végül hozzá k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Steack fűszeres marhahús ,tejszínes gombamártással
Steack fűszeres marhahús ,tejszínes gombamártással

a hús befűszerezzük és megpároljuk puhára A hagymát az olajon 1-2 percig pirítjuk, megszórjuk sóval, borssal, , majd meghintjük az átszitált liszttel. Lassan felöntjük a vízzel, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk