250 g liszt (100g őrölt zabpehely, 50 g teljes búza, 50 g fehér tönköly, 50 g durum)
1 teáskanál sütőpor
100 g nyírfacukor
150 g puha vaj
1 tojás
1,5 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
liszt a nyújtáshoz
A vajat a nyírfacukorral habosra kevertem, hozzáadtam a tojást, végül sütőporral, fűszerkeverékkel elvegyített lisztet. Összegyúrtam, majd a tésztát fóliába csavartam és hűtőszekrénybe tettem. Körülbelül 3 órát pihentettem, majd lisztezett nyújtótáblán 3 mm vastagra nyújtottam és téglalapokra vágtam. Papíros sütőlemezre tettem és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöttem a kekszeket.
Tipp: ez a tészta, ha elhagyjuk a sütőport, remekül "pecsételhető".
Töltelékek elkészítése: Először a töltelékeket készítjük el, mert ki kell hűteni. Mákos: A vizet a cukorral összeforraljuk, majd hozzáadjuk a mákot, darált kekszet vagy zsemlemo...
Elkészítési idő: 2 h Nehézség: KözepesA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A marcipán masszát kis kockákra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, hűlni hagyjuk, majd elkeverjük a kefirt, tojással és likőrrel. Belereszeljük a nar...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: A karajt felkockázzuk és áztatás után megfőzzük. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret apró kockára vágjuk és a húshoz adjuk, a főzés vége előtt 15 perccel. Ha kész les...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túróból, vajból, porcukorból és vaníliacukorból elkészítjük a tölteléket. (ha a krém nem állna össze, tejfölt vagy akár pudingot is adhatunk hozzá) Recept elkészítése Háztartási...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű