1,5 dl tej
1 tojássárga
csipet só
2 dkg cukor+1 kk cukor
30 dkg búzafinom liszt
1,5 dkg élesztő
3 dkg olvasztott lehűtött vaj
Betesszük a tészta hozzávalóit a kenyérsütő tartályába. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék, tojás, és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!
A tésztát 4 részre osztjuk, lisztezett munkalapon kinyújtjuk és a tortaformával kivágjuk, a kivágott lapot ráhelyezzük a tortaforma alsó lapjára és megkenjük nutellával. Összesen 4 lapot készítünk és helyezünk egymásra de a negyedik lap tetejét nem kenjük meg.
A legfelső lapon pontosan közepén a nutellás üveg tetejével megjelölünk egy kör formát, ahonnan kiindulva küllő szerűen bevagdossuk a tésztát. Először negyedeljük, majd a negyed cikkelyeket 3 felé osztjuk, tehát összesen 12 ágat kapunk.
Minden egyes ágat kétszer megcsavarunk tőlünk kifelé indulva. (tehát egyik jobbra, másik balra fordul). Ha elkészültünk elhelyezzük köré a keretet, és kicsit pihentetjük a tésztát.
A csillagot 200 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
Készítsük elő az eszközöket: 3 tál, villák, nagy serpenyő sütéshez, konyhai papírtörlővel letakart tál, a csirkék forgatásához húsfogó, vagy fémlapát 1. A csirkemellet konyhai pap...
Elkészítési idő: 25-30 perc Nehézség: KönnyűA kölest két-háromszoros mennyiségű, sós vízben negyed óra alatt puhára főzzük, majd lehűtjük. Hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát. Ezt egyébként helyettesíthetjük bármilyen más, szá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű20 dkg zsír, 2 tojás sárgáját, 30 dkg porcukrot habosra keverünk. Majd 80 dkg lisztet, 1 sütőport és 1 vaníliáscukrot adunk hozzá. És 2 dl tejjel összeállítjuk. Kis gombócokat form...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tarját keresztirányban bevagdossuk. Ételízesítővel alaposan bedörzsöljük borssal, az apróra vágott fokhagymával és vöröshagymával megszórjuk ízlés szerint. A tepsibe öntünk eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű