1,5 dl tej
1 tojássárga
csipet só
2 dkg cukor+1 kk cukor
30 dkg búzafinom liszt
1,5 dkg élesztő
3 dkg olvasztott lehűtött vaj
Betesszük a tészta hozzávalóit a kenyérsütő tartályába. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék, tojás, és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!
A tésztát 4 részre osztjuk, lisztezett munkalapon kinyújtjuk és a tortaformával kivágjuk, a kivágott lapot ráhelyezzük a tortaforma alsó lapjára és megkenjük nutellával. Összesen 4 lapot készítünk és helyezünk egymásra de a negyedik lap tetejét nem kenjük meg.
A legfelső lapon pontosan közepén a nutellás üveg tetejével megjelölünk egy kör formát, ahonnan kiindulva küllő szerűen bevagdossuk a tésztát. Először negyedeljük, majd a negyed cikkelyeket 3 felé osztjuk, tehát összesen 12 ágat kapunk.
Minden egyes ágat kétszer megcsavarunk tőlünk kifelé indulva. (tehát egyik jobbra, másik balra fordul). Ha elkészültünk elhelyezzük köré a keretet, és kicsit pihentetjük a tésztát.
A csillagot 200 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
A lisztet sütőporral összekeverjük. A tojássárgáját vajjal kikeverjük a fehérjét felverjük majd ezt belekeverjük. Sajtot olajbogyót és zöldségegeket feldarabolva szintén belerakjuk...
Elkészítési idő:A töltelékhez valókat (1 - 6. tétel) összegyúrjuk, a fejes káposztáról a leveleket leszedjük, a középső eret a levélről lefaragjuk. A levelekbe kis maroknyi tölteléket teszünk. A l...
Elkészítési idő: 2 - 3 óraMelegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra. Alacsony lángon, vajon pirítsuk le a hagymát, fokhagymát, petrezselymet. Ezután egy tálba keverjük össze a hagymás alapot az őrült hússa...
Elkészítési idő: 60