Családireceptkönyv.hu

Szilveszteri sajttal töltött krumpli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg apróbb krumpli, 30 dkg sajt – ízlés szerint választva, 1 doboz tejföl, olívaolaj, só, néhány szelet bacon, zöldhagyma

Elkészítés:


A szilveszteri étel elkészítéséhez a sütőt melegítsd elő 200 fokra. Sütőpapírral bélelj ki egy nagyobb tepsit.
A krumplit alaposan mosd meg. Egészen vékonyan vagdosd be úgy, hogy a krumpli ne essen szét. Helyezd a tepsire, kevés olívaolajjal vékonyan locsold meg, majd ízlés szerint sózd. Told a tepsit a sütőbe, és süsd a krumplit 30 percig.
Közben a sajtot szintén vékonyan szeleteld, és vágj belőle akkor darabkákat, amekkorák éppen elférnek a krumpli bevágott mélyedéseiben. A sütőből kivett és valamelyest kihűlt krumpli mélyedéseit töltsd meg a sajtszeletekkel. Told vissza a sütőbe és süsd még 10-15 percig a szilveszteri partifalatkákat.
Serpenyőben pirítsd meg a kockákra vágott bacont, szeleteld vékonyra a zöldhagymát.
A sütőből kivéve hagyd néhány percig hűlni a sajttal töltött krumplit, majd locsold meg tejföllel, szórd meg a baconnel és a zöldhagymával.

Szilveszteri sajttal töltött krumpli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hamis hájas
Hamis hájas

Így készült: A zsírt a 25 dkg liszttel alaposan össze vegyítettem, hidegre tettem.3 dabra osztottam A tészta hozzávalóit egy tálba öntöm és jó alaposan kidolgozzuk, 2 cipóra oszt...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kókuszos szaloncukor
Kókuszos szaloncukor

Az itt leírt adagból két nagy tepsinyi szaloncukor készülhet, ha nincs igény ilyen mennyiségre felezd el az adagokat nyugodtan! Két nagyobb méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borleves (Tokaji borból)
Borleves (Tokaji borból)

A mazsolát csészényi borba áztatjuk. A maradék bort lefedve a forrástól számítva negyedórát főzzük a citrom nagyon vékonyan lehámozott sárga héjával, a fahéjjal és a szegfűszeggel,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk