50 dkg apróbb krumpli, 30 dkg sajt – ízlés szerint választva, 1 doboz tejföl, olívaolaj, só, néhány szelet bacon, zöldhagyma
A szilveszteri étel elkészítéséhez a sütőt melegítsd elő 200 fokra. Sütőpapírral bélelj ki egy nagyobb tepsit.
A krumplit alaposan mosd meg. Egészen vékonyan vagdosd be úgy, hogy a krumpli ne essen szét. Helyezd a tepsire, kevés olívaolajjal vékonyan locsold meg, majd ízlés szerint sózd. Told a tepsit a sütőbe, és süsd a krumplit 30 percig.
Közben a sajtot szintén vékonyan szeleteld, és vágj belőle akkor darabkákat, amekkorák éppen elférnek a krumpli bevágott mélyedéseiben. A sütőből kivett és valamelyest kihűlt krumpli mélyedéseit töltsd meg a sajtszeletekkel. Told vissza a sütőbe és süsd még 10-15 percig a szilveszteri partifalatkákat.
Serpenyőben pirítsd meg a kockákra vágott bacont, szeleteld vékonyra a zöldhagymát.
A sütőből kivéve hagyd néhány percig hűlni a sajttal töltött krumplit, majd locsold meg tejföllel, szórd meg a baconnel és a zöldhagymával.
Megfőzzük a tojásokat 6-7 perc alatt keményre, majd pucoljuk meg. Készítsük el a páclevet, forraljuk fel. A meghámozott, csíkokra vágott kisebb fej céklát, 1 fej vöröshagymával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, lilahagymát és alaposan elkeverjük. Egy tepsi vagy jénai alkába kevés olajat öntünk, belete...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűLeírás Ha magunk készítjük a karácsonyi szaloncukrot, sok sok aromától, színezéktől és állományjavító adaléktól kímélhetjük meg magunkat! Az eredmény pedig sokkal finomabb, mint...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű