14 evőkanál cukor
8 tojás
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg liszt
1 tasak sütőporA krémhez:
2,5 dl tej
6 tojássárgája
3 evőkanál liszt
1 teáskanál étkezési keményítő
20 dkg porcukor
vaníliaaroma
30 dkg vaj
A tetejére:
1,5 dl habtejszín
csokoládéreszelék
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, a tojások sárgáját hozzákavarjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekavarjuk és a habhoz adjuk. Papírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát és 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. Közben megcsináljuk a krémet: a tojássárgáját egy edénybe tesszük, a lisztet és az étkezési keményítőt hozzáadjuk, majd lassanként hozzáöntjük a tejet. Lassú tűzön, folyamatos kavarás mellett addig főzzük, amíg elkezd besűrűsödni, majd levesszük a tűzhelyről és vaníliaaromával ízesítjük és kihűtjük. A vajat a porcukorral kikavarjuk és kanalanként hozzáadjuk a vaníliakrémet. Jól összedolgozzuk, majd a kihűtött tésztára kenjük. A habot felverjük, a tetejére kenjük, megszórjuk csokoládéreszelékkel és 1 órára hűtőbe tesszük.
A prádhoz a spenótot 30-60 másodpercre zubogó vízbe tesszük, majd azonnal jeges vízben lehűtjük (blansírozzuk), és amikor teljesen lehűlt, ahogy csak tudjuk, kifacsarjuk belőle a n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztáról leszedjük a töltésre alkalmas leveleket, a vastag erezetét elvékonyítjuk. A maradék káposztát leveleire szedjük, és összecsavarva vékony szálasra vágjuk. Utána elkés...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesDolgozza el a vajat, hogy krémes legyen. Adja hozzá a darált mandulát, a cukrot és jól keverje el őket. Adja hozzá a kissé felvert tojásokat, a mandulaaromát és a narancslikőrt vag...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a tojásfehérjéket habbá verjük a cukor felével, a sárgájákat pedig kihabosítjuk a cukor másik felével. A tojássárgájához öntjük az olajat, majd 2-3 lépésben beleforgatj...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű