1 kg burgonya
só ízlés szerint
2 dl tejföl
1 kg sertéshús (cs mell. cs comb v cs. szárny)
3 db tojás
6 csapott ek finomliszt
6 ek zsemlemorzsa
5 dl napraforgó olaj (sütés)
1 csokor petrezselyem (tálalás)
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, és leszűrjük.
Összenyomkodjuk, és a tejföllel jó alaposan kikeverjük.
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, és sóval megszórjuk.
Beleforgatjuk a lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába, és forró olajban kisütjük.
Egy lapos tányérra halmozzuk a krumplipürét kör alakban, szépen elsimítjuk, és körberakjuk rántott hús szeletekkel.
Közepét ízlés szerint dekoráljuk, és fodros petrezselyemmel díszítjük.
én a krumpli pürét így csinálom: a főtt krumplit összetöröm a nyomóval, 1 ek vajjal és kb 1 dl forró tejjel v langyos főző tejszínnel mkikeverem. sokkal lágyabb.
Pác: A vizbe beletesszük a hozzávalókat, felfőzzük egy kicsit. Miután kihűlt, beletesszük a pulykát és 1 napig áztatjuk. Fűszervaj; A puha vajhoz hozzákeverjük a durvára vágot...
Elkészítési idő: 3 óraElőször elkészítjük a mákos gubát. A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejh...
Elkészítési idő:Minden por alakú hozzávalót (KIVÉVE A CUKROT) keverj össze, majd tedd félre. Másik edényben a lágy vajat keved el alaposan először a cukorral, majd add hozzá a tojást és addig kev...
Elkészítési idő: