1 kg burgonya
só ízlés szerint
2 dl tejföl
1 kg sertéshús (cs mell. cs comb v cs. szárny)
3 db tojás
6 csapott ek finomliszt
6 ek zsemlemorzsa
5 dl napraforgó olaj (sütés)
1 csokor petrezselyem (tálalás)
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, és leszűrjük.
Összenyomkodjuk, és a tejföllel jó alaposan kikeverjük.
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, és sóval megszórjuk.
Beleforgatjuk a lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába, és forró olajban kisütjük.
Egy lapos tányérra halmozzuk a krumplipürét kör alakban, szépen elsimítjuk, és körberakjuk rántott hús szeletekkel.
Közepét ízlés szerint dekoráljuk, és fodros petrezselyemmel díszítjük.
én a krumpli pürét így csinálom: a főtt krumplit összetöröm a nyomóval, 1 ek vajjal és kb 1 dl forró tejjel v langyos főző tejszínnel mkikeverem. sokkal lágyabb.
Alaplé: pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát, sárgarépát, paprikát, paradicsomot bele a fűszerek bele az alaplének való aprólék hal felöntjük annyira, hogy ellepje ha a hal...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk az étel készítése előtti napon,folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük pihenni. A finomra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük,rátesszü...
Elkészítési idő:A tésztához összemorzsoljuk a lisztet és a vajat. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 kk cukrot és belemorszoljuk az élesztőt, majd felfuttajuk. Belekeverünk 2 tojást, majd a p...
Elkészítési idő: