- 70 dkg csirkemellfilé
- 9-10 szelet bacon
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- 7-8 evőkanál darált dió
- 1 kávéskanál só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 7 dkg aszalt szilva
- 7 dkg aszalt sárgabarack
- 2 dl főzőtejszín
A csirkemellet megmosom, papírtörlővel leitatom róla a felesleges vizet és felkockázom - sózom, borsozom, összekeverem, és megforgatom az 1 evőkanál lisztben. Az aszalt gyümölcsöket összevágom. A kétféle reszelt sajtot és a darált diót összekeverem, hozzáadom a tojásokat és a tejszínt, majd alaposan összekeverem, és veszek ki ebből a masszából 2-3 evőkanálnyit és félreteszem. A többibe beleteszem a csirkemellet és az asztalt szilvát, barackot, és ezzel is jól elkeverem.
Az őzgerincformát kivajazom, hintek bele zsemlemorzsát (mindenhol érje a formát), majd a bacon szeleteket sorban belefektetem a formába úgy, hogy mindkét oldalán túl lógjon a szalonna. Majd belehalmozom a csirkemelles masszát, elegyengetem, ráhajtogatom a bacont, és a félretett 2-3 evőkanálnyi tojásos-tejszínes, sajtos masszát rákenem a tetejére.
A formát ráteszem egy sütőpapíros tepsire, és előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 35-40 percig sütöm. Ezután kiborítom a formából a sütőpapíros tepsire és 200 fokon hagyom egy kicsit pirulni a másik oldalát is kb. 10 percig.
Párolt rizzsel tálalom, de a mazsola rajongóknak ajánlom, hogy mazsolás rizzsel tálalják, mert nagyon jól illik hozzá.
Hidegen és melegen is fogyasztható ez a csirkemell.
Keverd össze a tojásokat a felengedett spenóttal, a liszttel, sóval és fokhagymaporral. Öntsd a mssszát egy sütőpapíros tepsibe és süsd meg előmelegített sütőben. Ha kész, borítsd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A tepsire zsírpapírt teszünk. Egy edényben fehéredésig kikeverjük a vajat a cukorral. Belekeverjük a tojássárgáját, a vaníliát és a sót, utoljára...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA vilàgos ès a kakaós lap hozzàvalóit külön tàlba mèrjük, rugalmas tèsztàt gyùrunk belőle. A kakaós lapot kettè osztjuk. A túrókrèmhez a tojàsok fehèrjèt habbà verjük , a vajat fe...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tésztához a tojásokat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk apránként az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, a diót, a fahéjat és a reszelt citromhéjat. Mindezeket ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű