- 70 dkg csirkemellfilé
- 9-10 szelet bacon
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- 7-8 evőkanál darált dió
- 1 kávéskanál só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 7 dkg aszalt szilva
- 7 dkg aszalt sárgabarack
- 2 dl főzőtejszín
A csirkemellet megmosom, papírtörlővel leitatom róla a felesleges vizet és felkockázom - sózom, borsozom, összekeverem, és megforgatom az 1 evőkanál lisztben. Az aszalt gyümölcsöket összevágom. A kétféle reszelt sajtot és a darált diót összekeverem, hozzáadom a tojásokat és a tejszínt, majd alaposan összekeverem, és veszek ki ebből a masszából 2-3 evőkanálnyit és félreteszem. A többibe beleteszem a csirkemellet és az asztalt szilvát, barackot, és ezzel is jól elkeverem.
Az őzgerincformát kivajazom, hintek bele zsemlemorzsát (mindenhol érje a formát), majd a bacon szeleteket sorban belefektetem a formába úgy, hogy mindkét oldalán túl lógjon a szalonna. Majd belehalmozom a csirkemelles masszát, elegyengetem, ráhajtogatom a bacont, és a félretett 2-3 evőkanálnyi tojásos-tejszínes, sajtos masszát rákenem a tetejére.
A formát ráteszem egy sütőpapíros tepsire, és előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 35-40 percig sütöm. Ezután kiborítom a formából a sütőpapíros tepsire és 200 fokon hagyom egy kicsit pirulni a másik oldalát is kb. 10 percig.
Párolt rizzsel tálalom, de a mazsola rajongóknak ajánlom, hogy mazsolás rizzsel tálalják, mert nagyon jól illik hozzá.
Hidegen és melegen is fogyasztható ez a csirkemell.
2 narancsot megfőzök, 3x váltott vízben, 3x 15 percig Ha megfőtt, leturmixolom, összekeverem 5 tojással, 18 dkg cukorral, hozzáadom a lisztet és sütőport, valamint a kandírozott...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézRobotgéppel kikeverjük a tojásokkal a cukrot, citromlevet és az olajat, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, a lisztet és a búzadarát, és kb. 4 percig tovább keverjük. Hozzáadjuk a s...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűMég nem próbáltam, de majd most :D Házikóhoz jó vékonyra kell nyújtani a tésztát. Íróka: 1 tojásfehérje és 30 dkg porcukor, amit jó 10 percig kell verni.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször is keressünk egy műanyag jégkocka tartót (ne azt a nagyon merev fajtát, puhább műanyagot, hogy szükség esetén picit ki tudjuk nyomni belőle az anyagot), vagy szilikonos bon...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes