A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre ?
Hozzávalók:
– 8 bögre finomliszt (pont 1 kg)
– másfél bögre porcukor (30 dkg)
– 3 teáskanál szódabikarbóna
– 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék (vagy fahéj és szegfűszeg keveréke fele-fel arányban)
– 30 dkg margarin vagy vaj (én margarint is használtam már hozzá, azzal is puha maradt)
– 1 bögre méz (2,5 dl)
– 3 tojás
20 dkg zsír, 2 tojás sárgáját, 30 dkg porcukrot habosra keverünk. Majd 80 dkg lisztet, 1 sütőport és 1 vaníliáscukrot adunk hozzá. És 2 dl tejjel összeállítjuk. Kis gombócokat form...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkét gondosan megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A paprikákat és a paradicsomot megmossuk, a paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomot megh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 10 tojás fehérjét géppel kemény habbá vertem.Majd mosogatás nélkül ,a sárgáját 10 ek.cukorral fehéredésig habosítottam.Ehhez hozzáadtam 10 púpos ek.lisztet,1 sütőport(elhagyhat...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tésztát előző nap állítjuk össze. A mézet és a margarint összeolvasztjuk, amíg a margarin el nem olvad. A liszthez hozzáadjuk a mézes fűszert, szódabikarbónát, porcukrot. J...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű