A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre ?
Hozzávalók:
– 8 bögre finomliszt (pont 1 kg)
– másfél bögre porcukor (30 dkg)
– 3 teáskanál szódabikarbóna
– 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék (vagy fahéj és szegfűszeg keveréke fele-fel arányban)
– 30 dkg margarin vagy vaj (én margarint is használtam már hozzá, azzal is puha maradt)
– 1 bögre méz (2,5 dl)
– 3 tojás
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. Összenyomkodjuk, és a tejföllel jó alaposan kikeverjük. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűKeményre főzzük a tojásokat, kihűtjük, meghámozzuk. Megszabadítjuk a héjától a kardamom magot, dörzsmozsárba helyezzük. Ugyanoda kerül a kömény és a koriander-mag is, összedörzsö...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hús szeleteket,kevés vízben megpárolom.Teszek kevés olajat,sót,borsot,kicsi fokhagymaport,vegetát és egy póréhagymát karikázok alá. Többször megforgatom,lesütöm,kicsi pirospaprik...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA kekszhez hozzákeverjük az olvasztott vajat és a Nutellát, majd egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk a masszát. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű