8 tojás
20 dkg porcukor
25 dkg liszt
2 ek kakaó
8 kanál forró víz
1 zacskó sütőpor
krémhez, bevonáshoz:
3 dl tej
3 kanál liszt
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
10 dkg csokoládé
10 dkg kókuszreszelék
A tojássárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverem, majd hozzáadom a kakaót és a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom a kakaós masszába. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.
A krémhez a tejből és a lisztből puding állagú krémet főzök, kihűtöm. A vajat kihabosítom a porcukorral, vaníliás cukorral, majd hozzákeverem a tejes krémet.
Összeállítom a hólabdákat: a piskótát kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrom. Kettőt egybe rakok, megtöltöm a krémmel, az oldalát is bevonom, majd a kókuszreszelékbe forgatom, a tetejére pedig olvasztott csokoládét öntök.
A lencsét válogassuk át és mossuk meg, a zöldségeket pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyon apró...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA serpenyőt közepes erősségen, 1 evőkanál olajjal felforrósítjuk, majd belerakosgatunk 1 citromot vékony szeletekre vágva. Oldalanként 2-3 percig pirítjuk, amíg itt-ott aranybarna...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűTészta: 7 dkg kókuszliszt2,5 dkg gesztenyeliszt és 2,5 dkg makadámliszt /a makadám helyett jó a mandulaliszt, de akár a szezám is/5 evőkanál útifű maghéj (aki nem bírja, annak c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a mákos gubát. A mákot ledaráljuk , a kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a...
Elkészítési idő: kb 1 ó. Nehézség: Közepes