Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Karácsonyi meringue torta ? Hervé Palmieri


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 tojásfehérje
1 csipet só
100 g cukor
150 g nádcukor
30 cl habtejszín
vaníliás cukor
100 g cukor
30 g vaj
pirított mogyoró

Elkészítés:


A tortát a felhasználást megelőző nap kell elkészíteni!
A habtejszínt és az edényt amiben felvered, tedd a hűtőbe!
♥ Tojáshab:
6 tojásfehérjét 1 csipet sóval kezdjed el verni, majd fokozatosan állandó keverés közben adagold bele a először fehér cukrot, majd a barna cukrot. Addig verd, míg kemény fényesd habot kapsz.
Sütőpapírra rajzolj 3 egyforma kört a sütőedényed segítségével, majd kanállal vagy spatuával egyenletesen terítsd szét a habot a 3 körlapon. Nagyságra, vastagságra legyenek egyformák ! 120°-os sütőben 2,5 órát szárítsd, majd a lekapcsolt sütőben hagyd még egy órát.
♥ Karamell:
a cukrot lassú tűzön olvaszd fel, majd add hozzá a vajat, keverd el, hogy krémes karamellt kapjál.
♥ Tejszínhab:
A hideg tálban keverd el a hideg habtejszínt a vaníliás cukorral, majd addig verd, amíg kemény krémet kapsz.
Összeállítás:
a tortatálra helyezd el az első lapot, és terítsd el rajta a tejszínhab egy részét, majd fedd le a második lappal, amit szintén kenj be tejszínhabbal. Végül tedd rá a harmadik lapot. Az egészet fedd be a karamellel, majd szórd meg a pirított mogyoróval.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ Nem szükséges cukrozni a tejszínhabot, mert a habcsók eléggé cukros.
♥ Variálhatjuk a receptet sózott vaj használatával a karamellhez, vagy a tejszínhabba adhatunk gyümölcsöt vagy csokitörmeléket.
♥ A tortát sokkal jobban tudjuk szeletelni, ha már állt egy éjszakát a hűtőben.

Karácsonyi meringue torta ? Hervé Palmieri

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Bejgli - beigli párnácskák (Nassolda)
Bejgli - beigli párnácskák (Nassolda)

Elsőként a tölteléket készítjük el ami a recept szerint vagy vagy alapon működik, tehát ha egy adag tésztát gyúrtál be, akkor vagy a fent leírt máktöltelékkel vagy a diótöltelékke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Erika
Almás libamájtorony
Almás libamájtorony

A májat szeletekre vágjuk, és egy éjszakán át 2 dl tokajiban pácoljuk. A pácból kivéve sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon megsütjük. Az almákat (magházakat eltávolítva) felkarikáz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: ani44
Húsvéti Finom Szelet házi főtt vaníliakrémmel!
Húsvéti Finom Szelet házi főtt vaníliakrémmel!

A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, a tojások sárgáját hozzákavarjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekavarjuk és a habhoz adjuk. Papírral bélelt tepsibe te...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Svájci lakodalmas szelet karácsonyra
Svájci lakodalmas szelet karácsonyra

lásd a videót

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk