menu

Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi meringue torta ? Hervé Palmieri


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 tojásfehérje
1 csipet só
100 g cukor
150 g nádcukor
30 cl habtejszín
vaníliás cukor
100 g cukor
30 g vaj
pirított mogyoró

Elkészítés:


A tortát a felhasználást megelőző nap kell elkészíteni!
A habtejszínt és az edényt amiben felvered, tedd a hűtőbe!
♥ Tojáshab:
6 tojásfehérjét 1 csipet sóval kezdjed el verni, majd fokozatosan állandó keverés közben adagold bele a először fehér cukrot, majd a barna cukrot. Addig verd, míg kemény fényesd habot kapsz.
Sütőpapírra rajzolj 3 egyforma kört a sütőedényed segítségével, majd kanállal vagy spatuával egyenletesen terítsd szét a habot a 3 körlapon. Nagyságra, vastagságra legyenek egyformák ! 120°-os sütőben 2,5 órát szárítsd, majd a lekapcsolt sütőben hagyd még egy órát.
♥ Karamell:
a cukrot lassú tűzön olvaszd fel, majd add hozzá a vajat, keverd el, hogy krémes karamellt kapjál.
♥ Tejszínhab:
A hideg tálban keverd el a hideg habtejszínt a vaníliás cukorral, majd addig verd, amíg kemény krémet kapsz.
Összeállítás:
a tortatálra helyezd el az első lapot, és terítsd el rajta a tejszínhab egy részét, majd fedd le a második lappal, amit szintén kenj be tejszínhabbal. Végül tedd rá a harmadik lapot. Az egészet fedd be a karamellel, majd szórd meg a pirított mogyoróval.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ Nem szükséges cukrozni a tejszínhabot, mert a habcsók eléggé cukros.
♥ Variálhatjuk a receptet sózott vaj használatával a karamellhez, vagy a tejszínhabba adhatunk gyümölcsöt vagy csokitörmeléket.
♥ A tortát sokkal jobban tudjuk szeletelni, ha már állt egy éjszakát a hűtőben.

Karácsonyi meringue torta ? Hervé Palmieri

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gesztenyegolyó
Gesztenyegolyó

Elkészítés: (Nekem ebből az adagból 42 db lett) 1. A darált kekszet a tej kivételével a hozzávalókkal jól összekeverjük, majd lassan adagolva a tejet is hozzá tesszük és jól össze...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZSERBÓGOLYÓ
ZSERBÓGOLYÓ

A zserbógolyó hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Elsőre ne tegyük bele az összes lekvárt, mivel lehet, hogy kicsit kevesebb kell. De lehet, hogy kicsit több. Ez teljesen a lekvá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szaloncukor (Zselés, gyümölcsléből)
Szaloncukor (Zselés, gyümölcsléből)

Először is keressünk egy műanyag jégkocka tartót (ne azt a nagyon merev fajtát, puhább műanyagot, hogy szükség esetén picit ki tudjuk nyomni belőle az anyagot), vagy szilikonos bon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Karajba zárt csülök
Karajba zárt csülök

Elkészítés: A csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt. Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra. A hagymát apró kockákra vágjuk és zs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk