Hozzávalók: Fél liter száraz fehérbor, fél liter víz, 1 mokkáskanál szegfűszeg, 1 mokkáskanál fahéj, 2 csomag vaniliás cukor, 10 dkg porcukor, 4 tojás, 1 citrom héja, 1 evőkanál liszt
A vizet egy dl borral és a fűszerekkel együtt felforraljuk, ezalatt a tojás sárgákat kikeverjük a cukrokkal, a liszttel és hozzáadjuk a maradék bort. Ha a fűszeres lé felforrt, leszűrjük és óvatosan (olyan kis helyes habverővel) belekeverjük a tojásos keveréket. Az egészet lassú tűzön kb. 10 percig besűrítjük, kevergetve felforraljuk. Vigyázat, nagyon finom!
1. A mézet, a cukrot és a tejszínt kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor megolvad, majd hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük, a sütőformát kikenjük a zsiradékkal. 2. A fűsze...
Elkészítési idő: 85 perc Nehézség: Könnyű56 dkg sima liszt 21 dkg vaj vagy margarin 6 dkg porcukor, 2,5 dkg friss élesztő 2 dl tej 1 tojás a kenéshez A vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a...
Elkészítési idő: 2-óra Nehézség: NehézHogyan süthetek omlós süteményt? Kenje meg a tepsit és fedje le sütőpapírral. Előmelegítjük a sütőt. Felső / alsó fűtés 180 ° C körül légkeverés 160 ° C körül Sütési idő: kb. 1...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a mogyorót, a szemes kávét és a cukrot késes aprítógépben finomra őröljük. A lisztet elvegyítjük a kakaóporral, a sütőporral és a sóval. A vajat habosra keverjük a porc...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes