Foglalkoztat a tojás tartósítása. Nagyon szeretem a füstölt olajban eltett fürjtojást, csak igen borsos ára visszatart gyakori élvezetétől. A kicsi termetű tyúkocskáim most kezdenek igazán tojni, sőt elég sok japán csirkém is van, aminek a tojása igazán alkalmasnak tűnik a tojáspácoláshoz, füstöléshez. Míg füstölőm nem lesz, megelégszem a pácolt tojással, hiszen annak a fogyasztása is nagy élmény.
Hozzávalók:
12 db közepes méretű tyúktojás, (chabo, vagy japán tyúk tojása, , természetesen más féle tojás is használható,pl fürjtojás, de annak a méretéhez kell az üveget választani.)
1csokor friss tárkony, (szárított tárkonyból 2 kiskanállal)
1 kis fej lila hagyma, vagy egy csokor snidling apróra vágva
2 tk mustármag,
2 tk fekete szemes bors,
4 gerezd pucolt fokhagyma zúzva,
4 kisebb szárított piros csilipaprika,
2,5 dl víz,
2,5 dl fehérborecet,
2 tk só.
Elkészítése:
Keményre főzzük a tojásokat, és alaposan lehűtjük, majd megpucoljuk. Összeforraljuk az ecetet a vízzel és a sóval. Egy megfelelő méretű üveget előkészítünk, az aljára tesszük a fűszereket és a tojásokat ráhelyezzük. A páclével leöntjük, és lezárjuk a tetejét. Egy hétre a hűtőben tároljuk, azután fogyasztható. Eltartható egy hónapig, ha marad belőle. A fehérje kemény marad, míg a sárgája krémes és omlós.
http://clinterapi.blogspot.hu/2014/06/pacolt-tojas.html
A pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre, és hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel ke...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA húsból pörköltet készítünk bő lével. Ha a hús félpuha hozzáadjuk a káposztát, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.
Elkészítési idő: 1 - 1.5 óra Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit a liszt kivételével lábosba tesszük és összemelegítjük. Kissé kihűtjük az alapot, majd amikor már langyos a keverék, belegyúrjuk a lisztet. Sima tésztát gyúrun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket középen éles késsel szétnyitjuk, de nem vágjuk át. Kiklopfoljuk, sózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk. A hagymát apróra, a paprikát és a kolbászt kis kock...
Elkészítési idő: 50 min Nehézség: Könnyű