Családireceptkönyv.hu

Pácolt tojás (megcsinálni)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Foglalkoztat a tojás tartósítása. Nagyon szeretem a füstölt olajban eltett fürjtojást, csak igen borsos ára visszatart gyakori élvezetétől. A kicsi termetű tyúkocskáim most kezdenek igazán tojni, sőt elég sok japán csirkém is van, aminek a tojása igazán alkalmasnak tűnik a tojáspácoláshoz, füstöléshez. Míg füstölőm nem lesz, megelégszem a pácolt tojással, hiszen annak a fogyasztása is nagy élmény.


Hozzávalók:


12 db közepes méretű tyúktojás, (chabo, vagy japán tyúk tojása, , természetesen más féle tojás is használható,pl fürjtojás, de annak a méretéhez kell az üveget választani.)
1csokor friss tárkony, (szárított tárkonyból 2 kiskanállal)
1 kis fej lila hagyma, vagy egy csokor snidling apróra vágva
2 tk mustármag,
2 tk fekete szemes bors,
4 gerezd pucolt fokhagyma zúzva,
4 kisebb szárított piros csilipaprika,
2,5 dl víz,
2,5 dl fehérborecet,
2 tk só.




Elkészítése:


Keményre főzzük a tojásokat, és alaposan lehűtjük, majd megpucoljuk. Összeforraljuk az ecetet a vízzel és a sóval. Egy megfelelő méretű üveget előkészítünk, az aljára tesszük a fűszereket és a tojásokat ráhelyezzük. A páclével leöntjük, és lezárjuk a tetejét. Egy hétre a hűtőben tároljuk, azután fogyasztható. Eltartható egy hónapig, ha marad belőle. A fehérje kemény marad, míg a sárgája krémes és omlós.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Tormás sonkatekercs
Tormás sonkatekercs

A mascarponét a tömbsajtot és a tormát összedolgozzuk és sóval, fehér borssal ízesítjük. A kikevert krémből a sonkára hosszában egy púpos evőkanálnyi krémet eloszlatunk, majd fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer ♥ Karácsonyi linzer
Linzer ♥ Karácsonyi linzer

A lisztet és a porcukrot keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a citromlevet, a lágy vajat és a vaníliás cukrot, majd alaposan összegyúrjuk. A tésztát kisebb adagokban,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Krémkaramell likőr -gasztroajándék (Rupáner)
Krémkaramell likőr -gasztroajándék (Rupáner)

A cukrot egy kisebb fazékban karamellizáljuk, vagyis kis fokozaton, kevergetés mellett addig melegítjük, míg aranyszínű folyammá nem olvad. Húzzuk félre a tűzről, hagyjuk két-háro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi Feketeerdő torta ?Hervé Palmieri
Karácsonyi Feketeerdő torta ?Hervé Palmieri

A habtejszínt tegyük a frigóba, a felveréshez használt üstöt szintén. A tojásokat törjük fel és válasszuk szét a fehérjét és sárgáját. A cukrot a tojássárgával és a vaníliás cuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk