Modern Eszterházi torta
Hozzávalók:
A tortalaphoz:
4tojás
10ek víz
1 csomag sütőpor
30dkg cukor
17dkg liszt
8dkg darált dió
reszelt citromhéj
csipet só
kb. 0,5 dl rum a piskóta locsolásához
A krémhez:
5dl tejszín
10dkg darált dió
1cs vaníliás cukor
1cs habfixáló
3-4ek porcukor
Elkészítés:
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd belekeverjük a sütőporral elvegyített diós lisztet.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
160-180°C fokon tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a porcukorral,vaníliás cukorral félig felverjük,majd hozzáadjuk a diót és a habfixálót és készre habosítjuk.
A 3 lapba vágott piskótát a rummal óvatosan meglocsoljuk,majd megkenjük a krémmel a lapokat és összeállítjuk a tortát.
A tortát a maradék diós tejszínnel bevonjuk és díszítjük.
Nagyon finom lett
A sütikeverék dobozán előírtaknak megfelelően készítsük el a muffinokat, és süssük ki őket 180 fokra előmelegített sütőben. A krémhez felhabosítjuk a mascarponét a tejszínnel,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszeket ledaráljuk (krémestől mindenestől). Összegyúrjuk a krémsajttal, és a masszából golyókat formázunk. A fehér csokit megolvasztjuk, és bevonjuk vele a trüffeleket. Kek...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűhttp://divany.hu/alapkonyha/2015/12/13/ilyen_az_igazi_gundel_palacsinta/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 60 dkg csirkemellet, ( vagy pulykamellet ) klopfoljuk ki akkorára, hogy majd meg tudjuk őket tölteni. A hagymát aprítsuk fel, félig dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a felaprít...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes