Modern Eszterházi torta
Hozzávalók:
A tortalaphoz:
4tojás
10ek víz
1 csomag sütőpor
30dkg cukor
17dkg liszt
8dkg darált dió
reszelt citromhéj
csipet só
kb. 0,5 dl rum a piskóta locsolásához
A krémhez:
5dl tejszín
10dkg darált dió
1cs vaníliás cukor
1cs habfixáló
3-4ek porcukor
Elkészítés:
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd belekeverjük a sütőporral elvegyített diós lisztet.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
160-180°C fokon tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a porcukorral,vaníliás cukorral félig felverjük,majd hozzáadjuk a diót és a habfixálót és készre habosítjuk.
A 3 lapba vágott piskótát a rummal óvatosan meglocsoljuk,majd megkenjük a krémmel a lapokat és összeállítjuk a tortát.
A tortát a maradék diós tejszínnel bevonjuk és díszítjük.
Nagyon finom lett
A rizst nem kell elő főzni Másfél két óra alatt fő meg
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A hozzávalókból lágy tésztát készítünk, és molnárkalács sütőben kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyítom, 1 bögrényi mennyiségbe beleteszem az élesztőt
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát megkelesztjük és négy részre osztjuk.Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük vastagon dió, vagy máktöltelékkel, felcsavarjuk és lisztezett tepsibe tesszük úgy, hogy a megke...
Elkészítési idő: 2,5 Nehézség: Közepes