100 g darált dió
50 g kókusz
300 g mazsola
kandírozott narancshéj
kardamom(ez kihagyható de mi szeretjük)
A mazsolát be kell áztatni, leszűrni és pürésíteni. utána ehhez a püréhez kell hozzáadni a diót, kókuszt, ledarált ,kandírozott narancsot( mi magunknak kandírozzuk) , és a fűszert. Esetleg lehet tenni hozzá 1-2 ek. narancslét ha szükséges. Pár órát pihentetni kell. Amikor már formázható, kis hengereket gyúrunk,(erre jó a sok lány ) és étcsokoládéba mártjuk. Utána becsomagoljuk szaloncukorként azt a keveset, amit sikerült eldugni a család elől. :)
A tejszínt forrald fel a szőlőcukorral, majd a tűzről levéve add hozzá a gyömbért és 10 dkg apróra vágott étcsokit. Alaposan keverd össze, majd tedd hűtőbe 15-20 percig, amíg megde...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, olvasztott vajat, maradék tejet, tojás sárgáját és a csipet sót egy tálba tesszük, elkeverjük, hozzáadjuk a kovászt és sima...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemelleket néhány órával az elkészítés előtt érdemes fokhagymás tejbe áztatni. A húsokat vékonyabb szeletekre vágom (nagyjából 2 cm széles legyen). A szeleteket sózom, borso...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA ledörzsölgetett halat beirdaljuk. Sóval bedörzsöljük, citromlével meglocsoljuk és fűszeres olajjal kenegetjük. 20 percig állni hagyjuk. A nedvességet leitatjuk, a halat lisztbe f...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes