Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Flódni


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g liszt
230 g vaj
1 dl fehérbor / tej
2 dkg élesztő
2 tojás
10 dkg cukor
Diótöltelékhez:
1 dl tej
20 dkg dió
12 dkg cukor
5 dkg mazsola
2 ek sűrű lekvár
rum(aroma)
1 narancs reszelt héja
3 dkg csoki
Máktöltelékhez:
20 dkg mák
12 dkg cukor
1,5 dl tej
5 dkg maszola
1 citrom reszelt héja
2 ek méz
Almatöltelékhez:
1 kg alma
1,5 dl bor
1 ek méz
1 ek cukor
1 ek fahéj
5 szem szegfűszeg
+ 1 kis üveg folyós szilvalekvár

Elkészítés:


A tésztához összemorzsoljuk a lisztet és a vajat.
A fehérbort / tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 kk cukrot és belemorszoljuk az élesztőt, majd felfuttajuk.
Belekeverünk 2 tojást, majd a porcukorral együtt a liszthez adjuk, és összegyúrjuk addig, amiíg hólyagos nem lesz.
5 cipóba gyúrva hűtőbe teszük.

Elkészítjük a dió- , mák- és almatölteléket:
A diótöltelékhez a diót, 12 dkg cukrot leöntünk 1 dl forró tejjel. Hozzátesszük a mazsolát, a lekvárt, rumot, narancshéjat, csokit.
A máktöltelékhez a mákot , cukrot leöntjük 1,5 dl forró tejjel. Hozzátesszük a mazsolát, citromhéjat, mézet.
Az almatöltelékhez az almát szeletekre vágjuk, majd a bor, méz, cukor, fahéj és szegfűszeg keverékében megpároljuk. Ezután kivesszük a léből az almát.
Tepsi méretűre nyújtuk a tésztát, erre tesszük a máktölteléket, tésztát, almát, tésztát, diót, tésztát, lekvárt, tésztát. Végül villával megszúrjuk, és tojással bekenjük a tetejét.
180 fokon 50 perc alatt megsütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek, Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézeskalács-Anditól
Mézeskalács-Anditól

A mézet lassú tűzön melegítsd, öntsd hozzá a cukrot, és addig kevergesd, amíg teljesen feloldóik. Vedd le az edényt a tűzhelyről, keverd el benne a vajat, majd hűtsd ki a keveréket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Sült libacomb Márton napra
Travnev-Nagy Andrea Kedvelnék
Sült libacomb Márton napra

A sütőt előmelegítjük 220 C fokra. Egy tepsit kikenünk libazsírral. Ha nincs libazsírunk, megfelel a sertés zsír is. A libacombokat alaposan megtisztítjuk, majd sózzuk, borsozzu...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Évi gesztenye golyók
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Évi gesztenye golyók

1. A kiolvasztott gesztenyemasszát a tej kivételével az összes hozzávalóval egy tálban összekeverjük, végül annyi tejet adunk hozzá, hogy egy ne ragacsos, de jól formázható masszát...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mézes-mustáros sonka
Mézes-mustáros sonka

A sonkát egy edényben a fél liter ciderrel és annyi vízzel ami pont ellepi feltesszük főni. Adjuk hozzá a narancs héját, a reszelt gyömbért, a csillagánizst és a megtisztított, f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk