Családireceptkönyv.hu

Flódni


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g liszt
230 g vaj
1 dl fehérbor / tej
2 dkg élesztő
2 tojás
10 dkg cukor
Diótöltelékhez:
1 dl tej
20 dkg dió
12 dkg cukor
5 dkg mazsola
2 ek sűrű lekvár
rum(aroma)
1 narancs reszelt héja
3 dkg csoki
Máktöltelékhez:
20 dkg mák
12 dkg cukor
1,5 dl tej
5 dkg maszola
1 citrom reszelt héja
2 ek méz
Almatöltelékhez:
1 kg alma
1,5 dl bor
1 ek méz
1 ek cukor
1 ek fahéj
5 szem szegfűszeg
+ 1 kis üveg folyós szilvalekvár

Elkészítés:


A tésztához összemorzsoljuk a lisztet és a vajat.
A fehérbort / tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 kk cukrot és belemorszoljuk az élesztőt, majd felfuttajuk.
Belekeverünk 2 tojást, majd a porcukorral együtt a liszthez adjuk, és összegyúrjuk addig, amiíg hólyagos nem lesz.
5 cipóba gyúrva hűtőbe teszük.

Elkészítjük a dió- , mák- és almatölteléket:
A diótöltelékhez a diót, 12 dkg cukrot leöntünk 1 dl forró tejjel. Hozzátesszük a mazsolát, a lekvárt, rumot, narancshéjat, csokit.
A máktöltelékhez a mákot , cukrot leöntjük 1,5 dl forró tejjel. Hozzátesszük a mazsolát, citromhéjat, mézet.
Az almatöltelékhez az almát szeletekre vágjuk, majd a bor, méz, cukor, fahéj és szegfűszeg keverékében megpároljuk. Ezután kivesszük a léből az almát.
Tepsi méretűre nyújtuk a tésztát, erre tesszük a máktölteléket, tésztát, almát, tésztát, diót, tésztát, lekvárt, tésztát. Végül villával megszúrjuk, és tojással bekenjük a tetejét.
180 fokon 50 perc alatt megsütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek, Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Receptek
húsvéti tojáskosárkák
húsvéti tojáskosárkák

Keményre főzzük a tojásokat 10-12 perc alatt, hideg vizet engedünk rájuk, majd megtisztítjuk. Apró kockára vágjuk a paprikát, a retket, a hagymát, felaprítjuk a snidlinget és a pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Körtés kuglóf
Körtés kuglóf

A körtéket pucold meg, majd vágd kisebb kockákra, és locsold meg a citrom levével. A lisztet keverd össze a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és az apróra vágott vagy dar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbó -Gerbeaud Emiltől
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Zserbó -Gerbeaud Emiltől

A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsoljuk. Kb. 10 percig így hagyjuk, ezalatt kissé felfut. Közben a rumot is meglangyosít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Fatörzs
Fatörzs

A mazsolát beáztatjuk, a narancs héját lereszeljük, levét kinyomkodjuk. A piskótatekercset megkenjük lekvárral, majd 15 percig állni hagyjuk. Egy meleg vízfürdőbe állított lábosb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk