20 dkg hántolt mandula
20 dkg étcsokoládé
15 dkg porcukor
kandírozott narancshéj
1 kupica rum
A mandulát őröld porrá, és keverd el a szaloncukorral.
Önts hozzá egy kupica rumot és egy nagyon pici vizet, éppen csak annyit, hogy összeálljon masszává.
Ezután gyúrd hozzá a kandírozott narancshéjat, majd kézzel formázz belőle szaloncukrokat, és tedd őket sorban egy zsírpapírra.
Gőz felett olvaszd meg a csokit, majd egy villa segítségével egyesével mártsd bele a szaloncukrokat, és tedd vissza őket a zsírpapírra, amíg a bevonat meg nem szilárdul.
Ha nincs kedved elkészíteni a marcipánt, akkor készen is vásárolhatsz. Ez esetben dolgozd csak össze a narancshéjjal és a rummal, majd formálj belőle kis tojásokat, és mártsd a csokiba.
kézzel dagasztani száraz hozzávalókat alaposan összekeverni majd nedves hozzávalók. min 1 órát hűtőben pihentetni
Elkészítési idő:Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl tejben 1 kanál cukorral, a lisztben mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztőt, hozzárakjuk a sót, a többi langyos tejet, 1 tojást, jól összedolgozzu...
Elkészítési idő: 90 perc1. A lisztet a vajjal összekeverjük, amikor olyan mint a vizes homok, akkor hozzáadjuk a többi alapanyagot is és jól összegyúrjuk. 2. A tésztát letakarjuk és 30-40 percen át...
Elkészítési idő: 1 óra