Fűszerek
1 teáskanál kardamom
1,5 teáskanál fahéj
1,5 teáskanál gyömbér
1,5 teáskanál szegfűszeg
Hozzávalók
400 g liszt
120 g puha vaj
180 g nádcukor
100 g méz
1 csipet só
1 teáskanál szódabikarbóna
115 ml víz
1.A lisztet keverjük el a sóval, szódabikarbónával, cukorral és a megőrölt fűszerekkel. Adjuk hozzá a vajat, a mézet és annyi vízzel, amennyit felvesz.
2. Gyúrjuk össze, majd fóliába csomagolva tegyük hűtőbe pár órára, vagy egy éjszakára.
3. Miután kellőképpen lehűlt, vegyük elő a tésztát, nyújtsuk kb. 2 mm vastagra, vágjuk kockákra – vagy ízlés szerinti formákra – és süssük 180°C-ra előmelegített sütőben 8-10 percig.
A húst kiterítjük, és mindkét oldalán nagyon alaposan besózzuk (jobban, mint gondolnánk, hogy kell). Legalább egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, másnap a só felesleges részét let...
Elkészítési idő: 4-5 óra Nehézség: KönnyűKedves ismerőseim! Annyian kértétek a kenyér receptjét,hogy most ide leírom nektek. Házi kenyér "öreg tésztával". A lisztet,az élesztőt,az öreg tésztát,az olajat,a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megolvasztott vajon megpároljuk a felkockázott hagymát. Közben meghámozzuk és feldaraboljuk a krumplit. Ha a hagyma üvegesre párolódott, rádobjuk a hámozott, egyforma méretre vá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkecombokat leöblítjük, felitatjuk róluk a vizet, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Sózd- borsozd a húst, pirítsd meg mindkét oldalát 1-1 perc alatt a felhevített zsírón Közb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes