Hozzávalók (20 darabhoz):
10 dkg őrölt pirított mogyoró
4 dkg őrölt nyírfacukor/5 dkg eritrit
1 dkg cukormentes kakaópor
4-5 ek. hideg víz
5 dkg 70+%-os vagy diabetikus csokoládé
5 dkg 81%-os étcsokoládé
Az őrölt mogyorót összekeverjük az édesítővel és a kakaóporral, majd a vizet kanalanként hozzáadva formázható masszát készítünk akár kézzel, akár egy kanál segítségével.
A masszát két részre osztjuk, 2 hengert gyúrunk belőle, és 10-10 részre osztjuk.
Vizes kézzel egyesével szaloncukor formájúra igazítjuk, sütőpapíros tálcára helyezzük, és 10 percre bedugjuk a fagyasztóba.
Vízgőz fölött összeolvasztjuk a csokoládékat, és az enyhén megdermedt szaloncukor-töltelékeinket belemártjuk a csokoládéba.
A felesleget 2 villa bölcsőjében lecsorgatjuk róla, és szilárdulásig sütőpapíros tálcára helyezzük.
Színes selyempapírba csomagoljuk, és már akaszthatjuk is őket a fára.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd három kis cipót formálunk belőle és egyenként nyújtjuk és töltjük, akkorára hogy egy normális tepsibe elférjen. A tölteléket is elkészítj...
Elkészítési idő: 2 óraFogok egy hagyományos jégkockatartót, vagy ha olyanom nincs, egy sima szögletes műanyag dobozt. A zselatin lapokat annyi hideg vízbe áztatom, amennyi bőven ellepi. A gyümölcslevet...
Elkészítési idő:A tojások sárgáját habosra kevered a cukorral, vízzel, és a kakaókkal, majd a végén beleteszed a kemény habbá vert tojásfehérjét. (a fehérjét érdemes villával belekeverni a masszáb...
Elkészítési idő: 2 óra