Családireceptkönyv.hu

Sárgatúró


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 liter tej
10 tojás (közepes méretű)
10 evőkanál cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Egy csipet só

Elkészítés:


A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a sót.
Egy nagy keverőtálban a tojásokat a cukorral és a vanillincukorral jól
elkeverjük, majd folyamatos keverés közben a tejhez adjuk. Kis lángon
kb. 10 percig főzzük, amíg összetúrósodik. Hagyjuk kihűlni. Ezután
vászonkendőbe tesszük, felakasztjuk, és hagyjuk kicsepegni a levét.
Kb. egy napig hűvös helyen pihentetjük, majd a nagy gombóc alakú ételt a hűtőben tároljuk tálalásig.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Gyümölcskenyér maradék tojásfehérjéből*
Gyümölcskenyér maradék tojásfehérjéből*

A tojást a porcukorral 2-3 perc alatt teljesen simára keverjük, majd az olvasztott, de nem forró vajjal tovább keverjük. A csokoládét, a mogyorót és az aszalt gyümölcsöt kis kockák...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
New York cheesecake
New York cheesecake

A kekszalaphoz a sós, pörkölt pisztáciát közepesen durvára vágjuk, a kekszet mozsárban összetörjük és egy tálban összekeverjük (vagy a kettőt késes aprítógépbe tesszük és ledarálju...

Elkészítési idő: 1+2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Wellington bélszín
Wellington bélszín

A bélszínt éles késsel lehártyázzuk, a borssal és a mustárral jól bedörzsöljük, majd egy akkora tálba tesszük, amekkorába éppen belefér. Annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi, és...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sertésszűz Wellington módra
Sertésszűz Wellington módra

A húst szépen megformázzuk, ami azt jelenti, hogy a végéről levágjuk az elvékonyodó részt, a másik feléről meg lenyessük a kilógó részeket, leszedjük a hártyát, ha van rajta, szóva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk