• 100 g Szafi Fitt süteményliszt
• 60 g víz
• 50 g kókuszolaj
1. Kókuszos szaloncukor
• 50 g a fenti alapból
• 15 g Szafi Fitt Bounty krémpor
• 1 ek. víz
2. Csokis szaloncukor
• 50 g a fenti alapból
• 15 g Szafi Fitt csokipudingpor
• 1 ek. víz
3. Mákos szaloncukor
• 50 g a fenti alapból
• 10 g őrölt mák
• 1 kk. citromhéj
• pici fahéj
• 10 g áfonya
• 1 ek. víz
4. Diós szaloncukor
• 35 g a fenti alapból
• 10 g pirított őrölt dió
• 1 kk. citromhéj
• 1 kk. rumaroma
• 10 g áfonya
• 1 ek. víz
A vizet és az olajat fel kell forralni, majd kis fokozatra venni a hőmérsékletet és hozzáönteni a lisztet. Pár pillanat alatt elválik az edénytől. Ekkor kész van.
A masszát le kell hűteni, majd ízesíteni.
Szaloncukorkák készítése:
Az ízesített masszákat tegyük hűtőbe, majd formázzunk belőle rudakat, végül igazítsuk 10 g-os szaloncukor formára.
Hústű (vagy fokpiszkáló) segítségével mártsuk olvasztott csokiba.
Dermedésig tegyük hűtőbe.
Általános beltartalmi értékei darabonként:
• 49 kcal,
• 0,8 g fehérje,
• 3,8 g zsír,
• 3 g szénhidrát
1 db átlagosan: 27,5 Ft
Az olvasztott vajat és a porcukrot kikeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, narancs héját, kifacsart levét. Utána lassa a lisztet, sütőport, kakaóport. A csokit apró darabokra vágjuk és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűVerjük fel a tojásokat egy kevés sóval, adjuk hozzá a cukrot, az olvasztott vajat, az olajat , a rumaromát és a szódabikarbónát. Amikor ezeket a hozzávalókat összekevertük kezdhetj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 220 C fokra. Egy tepsit kikenünk libazsírral. Ha nincs libazsírunk, megfelel a sertés zsír is. A libacombokat alaposan megtisztítjuk, majd sózzuk, borsozzu...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA húst megtisztítjuk, és hosszában magunk elé fektetjük. Oldalról, körülbelül egy centiméterrel a vágódeszka felett elkezdjük bevágni a húst. Mielőtt levágnánk szeletnek, kb. 1 ce...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz