• 100 g Szafi Fitt süteményliszt
• 60 g víz
• 50 g kókuszolaj
1. Kókuszos szaloncukor
• 50 g a fenti alapból
• 15 g Szafi Fitt Bounty krémpor
• 1 ek. víz
2. Csokis szaloncukor
• 50 g a fenti alapból
• 15 g Szafi Fitt csokipudingpor
• 1 ek. víz
3. Mákos szaloncukor
• 50 g a fenti alapból
• 10 g őrölt mák
• 1 kk. citromhéj
• pici fahéj
• 10 g áfonya
• 1 ek. víz
4. Diós szaloncukor
• 35 g a fenti alapból
• 10 g pirított őrölt dió
• 1 kk. citromhéj
• 1 kk. rumaroma
• 10 g áfonya
• 1 ek. víz
A vizet és az olajat fel kell forralni, majd kis fokozatra venni a hőmérsékletet és hozzáönteni a lisztet. Pár pillanat alatt elválik az edénytől. Ekkor kész van.
A masszát le kell hűteni, majd ízesíteni.
Szaloncukorkák készítése:
Az ízesített masszákat tegyük hűtőbe, majd formázzunk belőle rudakat, végül igazítsuk 10 g-os szaloncukor formára.
Hústű (vagy fokpiszkáló) segítségével mártsuk olvasztott csokiba.
Dermedésig tegyük hűtőbe.
Általános beltartalmi értékei darabonként:
• 49 kcal,
• 0,8 g fehérje,
• 3,8 g zsír,
• 3 g szénhidrát
1 db átlagosan: 27,5 Ft
Először elkészítjük a kelt tésztát alaposan összedolgozva a hozzávalókat. A meleg tejben oldd fel a cukrot, morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel pár perc alatt, majd dolgozd öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lazacpatkókat leöblítjük, meghintjük néhány csepp citromlével (ez különösen fontos a lazac esetében, mert egyfelől nagyon átható a szaga, másfelől törékeny a húsa, és a citrom me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit megfelezzük az egyikből sima tésztát gyúrunk a másikhoz hozzáadjuk még a kakaópor és a reszelt narancs héját. 3-3 részre osztjuk őket és kinyújtjuk téglalap al...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA narancs levét melegítsd össze a brandyvel, majd öntsd le vele a mazsolát és vörösáfonyát. Legalább egy órát áztasd, hogy megpuhuljanak. A tejet langyosítsd meg a cukorral, morzs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű