Családireceptkönyv.hu

Narancsos rozé kacsamell


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 Kacsamell, 2 narancs, őrölt bors, gyömbérpor, só

Elkészítés:


A kacsamell bőrös felét kb. fél centiméterenként rombusz alakban éles késsel beirdaljuk. Frissen őrölt borssal, gyömbérrel megszórjuk. Fél narancs kifacsart levét ráöntjük. A narancs másik felét vékony karikára vágjuk, alul-felül beborítjuk vele a kacsahúst. Állni hagyjuk legalább 1 órát.
Ezután a húst papírtörlőn megszárítjuk, megsózzuk. Tapadásmentes, langyos serpenyőben elkezdjük sütni a bőrös felén. Miután szépen megpirult, kiolvadt a finom kacsazsír, - kb 4-5 perc -, a másik oldalát is pár percig pirítjuk.
160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, melléhelyezve a narancskarikákat és a pácot. Kb 20 percig.
A sütőből kivéve pihentetjük, fóliával gondosan betakarva, közben forgatjuk, hogy a szaft jól átjárja.
Fél cm-es szeletekre vágjuk, és csinosan tálaljuk.
A köretet a következő receptemben részletezem.

Trükkök, tippek, praktikák:


A pácban minél tovább marad... pl. 1 éjszakát ... annál jobban átjárja a finom íz.
Érdemes olyan serpenyőt használni, ami sűtőben is megállja a helyét. A húst is, a narancsszeleteket is fordítsuk meg néhányszor sütés közben.
Szeleteléskor várjuk meg, hogy a hús ne legyen forró és éles kést használjunk.

Narancsos rozé kacsamell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek, Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fatányéros
Fatányéros

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Beigli
Beigli

Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a puha margarint, porcukrot, sót és a tojásokat egy keverőtálba tesszük, majd hozzá adjuk az élesztőt is. Alaposan...

Elkészítési idő: kb 3,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szafi Fitt diétás szaloncukor receptek (paleo)
Szafi Fitt diétás szaloncukor receptek (paleo)

A vizet és az olajat fel kell forralni, majd kis fokozatra venni a hőmérsékletet és hozzáönteni a lisztet. Pár pillanat alatt elválik az edénytől. Ekkor kész van. A masszát le kel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Molnárkalács
Molnárkalács

Elkészítés: A szoba hőmérsékletű vajat habosra keverjük, hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd belekeverjük a tojásokat. Ha, alaposan elkevertük, fokozatosan hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk