Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi borleves


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 ml bor (fehér, édes)
500 ml víz
5 db tojássárgája
2 db fahéj (egész)
10 szem szegfűszeg (egész)
0.5 db vaníliarúd (belseje és héja)
120 g porcukor
1 db citrom héja
1 púpozott evőkanál búzaliszt (BL55)

Elkészítés:


Egy lábosban a vizet, 300ml borral, és a fűszerekkel feltesszük főni. Mikor felforrt, 5 percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről, és átszűrjük.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, és a liszttel. Majd hozzáadjuk a maradék 200ml bort.
Összekeverjük a fűszeres, langyosra hűlt bort a tojásos keverékkel, visszatesszük a lábosba, és folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön főzni kezdjük, amíg a tojástól, és liszttől besűrűsödik. Forrón tálaljuk. Jó étvágyat!

Trükkök, tippek, praktikák:


Karácsonykor mindig valami klasszikus étel kerül az ünnepi asztalra, a borleves is pont ilyen! A cukor mennyiségét mindig az határozza meg hogy milyen borból készítjük a levest, a legjobb a Tokaji édes Szamorodni, vagy a 3 puttonyos Aszú.

Karácsonyi borleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Stollen
Stollen

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd beledolgozzuk a gyümölcsöket. Letakarva kb. 1 órát kelesztjük. Ezután megformázzuk, 6 felé osztottam, így egyenként 50 dkg-osak lett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Fahéjas, szilvás pulykamell
Fahéjas, szilvás pulykamell

A pulykamellet és a füstött sajtot felszeleteljük. Sózom. borsozom, fahéjjal bőven megszórom. Teflon serpenyőben kevés olajat felforrósítjuk, és a húszseleteket mindkét oldalát k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Almás kacsasült fehérboros mandarin szósszal
Almás kacsasült fehérboros mandarin szósszal

A kacsát alaposan megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, kívül-belül megsózzuk, és majorannával valamint rozmaringgal alaposan bedörzsöljük. Még szárnyas fűszerkeveré...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar SÜLT LIBAMELL ÉS LIBAMÁJ BIRSALMÁS PÁROLT KÁPOSZTÁVA
SÜLT LIBAMELL ÉS LIBAMÁJ BIRSALMÁS PÁROLT KÁPOSZTÁVA

A hájat kockára vágjuk, egy kevés vizet öntünk alá, és feltesszük egy serpenyőben sülni. Ropogósra sütjük, a zsírt leszűrjük. A tejbe egy gerezd fokhagymát aprítunk, és májra ön...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk