1,2 kg karajcsont
3 szál petrezselyem
3 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 db zeller gumó
1 csokor petrezselyem zöldje
1 db zöld erős paprika
2 ek só
15 db szemes bors
A meggyszószhoz:
30 dkg meggy fagyasztott (nekem ez volt itthon) de lehet befőttből is
2 ek liszt
1 ek étolaj
15 dkg cukor
2 dl víz
A csontot megmossuk, és hideg vízbe feltesszük főni, hogy ellepje a víz a csontokat, ha felforr akkor leszedjük a habot, és belerakjuk a zöldségeket,és ízesítjük. Nagyon lassan épp hogy csak gyöngyözzön megfőzzük 2 óra alatt. Kiszedjük a csontos húsokat egy tálra levesünket cérna metélttel főzzük be.
Amíg fől a levesünk addig elkészítjük a meggyszószt, az olajban megpirítjuk a lisztet.
Rátesszük a fagyos meggyet a rántásunkra, öntünk rá 2 dl vizet, és kavargatjuk míg megfő, hozzátesszük a cukrot.
Ha megfőtt tányérra szedjük, és a főtt hússal fogyasztjuk.
A zöldségeket megmossuk, felkockázzuk. Feltesszük főni a tyúkot a zöldségekkel 1 liternyi marha alaplével. Másfél órát főzzük, majd kicsontozzuk a tyúkot. A melle húsát vékony szel...
Elkészítési idő: 3 óraRépát,zöldséget,borsót olajon megdinsztelem,majd fölengedem vízzel.Én himalája sóval ízesítettem,és amíg felforrt elkészítettem a húsgombócot.30 dkg. darált hús,1 tojás,1 evőkanál...
Elkészítési idő:Kevés olajon megpárolom a feldarabolt zöldségeket. Ha megpuhultak, megszórom liszttel és pirospaprikával, elkeverem, majd akkor ráöntöm a zöldborsót, levével együtt. Belerakom...
Elkészítési idő: