Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Karajcsont leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,2 kg karajcsont
3 szál petrezselyem
3 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 db zeller gumó
1 csokor petrezselyem zöldje
1 db zöld erős paprika
2 ek só
15 db szemes bors
A meggyszószhoz:
30 dkg meggy fagyasztott (nekem ez volt itthon) de lehet befőttből is
2 ek liszt
1 ek étolaj
15 dkg cukor
2 dl víz

Elkészítés:


A csontot megmossuk, és hideg vízbe feltesszük főni, hogy ellepje a víz a csontokat, ha felforr akkor leszedjük a habot, és belerakjuk a zöldségeket,és ízesítjük. Nagyon lassan épp hogy csak gyöngyözzön megfőzzük 2 óra alatt. Kiszedjük a csontos húsokat egy tálra levesünket cérna metélttel főzzük be.

Amíg fől a levesünk addig elkészítjük a meggyszószt, az olajban megpirítjuk a lisztet.

Rátesszük a fagyos meggyet a rántásunkra, öntünk rá 2 dl vizet, és kavargatjuk míg megfő, hozzátesszük a cukrot.

Ha megfőtt tányérra szedjük, és a főtt hússal fogyasztjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Sült karfiol krémleves
Sült karfiol krémleves

A sütőt előmelegítjük 220C fokra (alul/felül üzemmódban). A karfiolt közepes méretű rózsákra szedjük, a rózsákat pedig hosszant félbevágjuk. Egy uzsonnázótasakba tesszük, hozzáadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Svájci sajtleves
Svájci sajtleves

A vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, és közepes lángon aranysárgára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a sajtot. A húslevest állandó keverés közben hozzáöntjük, majd kis lá...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dini
Tárkonyos csibe ragu
Tárkonyos csibe ragu

A csibemellet 1,5 cm-s darabokra vagdosom. A hagymát aprítóba teszem, a zöldségeket 1 cm-s kockákra darabolom. Beleteszem a gépbe. A mirelit borsót és gombát fagyosan öntöm a többi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Csontleves
Csontleves

csontokat hideg (!) sós vízben feltesszük főni néhány szem borssal. Mikor felforrt, a habot leszedjük róla. Főzhető sokáig, ugyanis a csont nem fő szét, és akkor jó, ha minél t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk