- 0,2 kg kockázott szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- kisebb fehér káposzta
- 5-6 kelbimbó
- 3 darab répa
- 1 fehér répa
- 3-4 krumpli
- 1 paradicsom
- kisebb zeller vagy karalábé
- 1 nagy tejföl
- ecet ízlés szerint
Rántáshoz:
Liszt
Kacsazsír
Fűszerpaprika
Fűszerek:
Leveskocka/ Vegeta
Majoranna
Bazsalikom/oregánó
Babérlevél
Zsírozzuk ki az edényt, és süssük ki a kockázott szalonna zsírját. A zsírban pirítsuk meg a hagymát és fokhagymát, közben vágjuk csíkokra a zöldséget majd 5 percig adjuk hozzá a zöldségeket. Utána töltsük fel a fazekat annyi vízzel amennyi ellepi a zöldségeket és tegyük hozzá a fent felsorolt fűszereket. Hagyjuk főni legalább 1-1,5 óráig majd mikor megpuhultak a zöldségek tegyünk a levesbe egy evőkanál rántást. Mielőtt a leves kihűl vegyünk ki egy kisebb forró adagot és keverjük el a tejfölt benne úgy hogy ne legyen csomós. Ha tovább szeretnénk tartani akkor utólag tegyünk hozzá tejfölt mikor esszük.
Tipp: Én szoktam a leveshez egy kisebb evőkanál ecetet tenni, és erős paprikával csípősebbé teszem
Gulyáskrémet is adhatunk hozzá.
Házi gulyáskrém:
1. A húst felkockázzuk és egy lábosban a felforrósított olajon megpirítjuk. Sózzuk és borsozzuk. 2. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, az apró kockákra vágott répát. Sózzuk és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, a csirke mellett vékony csíkokra vágjuk, a májat megmossuk, feldaraboljuk, a zöldségeket meghámozzuk, karikákra vágjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajat forrósítunk egy nagyobb lábasban. A répákat, a cukkinit, a burgonyát egyenlő méretű kis kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA bacont felcsíkozzuk és egy lábosban ropogósra sütjük. A visszamaradt zsiradékban tegyük bele a burgonya kockákat és a babérlevelet. Átpirítjuk, majd 6 dl vízzel felöntjük. Puhára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű