- 0,2 kg kockázott szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- kisebb fehér káposzta
- 5-6 kelbimbó
- 3 darab répa
- 1 fehér répa
- 3-4 krumpli
- 1 paradicsom
- kisebb zeller vagy karalábé
- 1 nagy tejföl
- ecet ízlés szerint
Rántáshoz:
Liszt
Kacsazsír
Fűszerpaprika
Fűszerek:
Leveskocka/ Vegeta
Majoranna
Bazsalikom/oregánó
Babérlevél
Zsírozzuk ki az edényt, és süssük ki a kockázott szalonna zsírját. A zsírban pirítsuk meg a hagymát és fokhagymát, közben vágjuk csíkokra a zöldséget majd 5 percig adjuk hozzá a zöldségeket. Utána töltsük fel a fazekat annyi vízzel amennyi ellepi a zöldségeket és tegyük hozzá a fent felsorolt fűszereket. Hagyjuk főni legalább 1-1,5 óráig majd mikor megpuhultak a zöldségek tegyünk a levesbe egy evőkanál rántást. Mielőtt a leves kihűl vegyünk ki egy kisebb forró adagot és keverjük el a tejfölt benne úgy hogy ne legyen csomós. Ha tovább szeretnénk tartani akkor utólag tegyünk hozzá tejfölt mikor esszük.
Tipp: Én szoktam a leveshez egy kisebb evőkanál ecetet tenni, és erős paprikával csípősebbé teszem
Gulyáskrémet is adhatunk hozzá.
Házi gulyáskrém:
A felhevített zsíron üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott, sózott, borsozott húst, majd fehéredésig pirítjuk. Amikor kifehéredett, megs...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt az étkezési keményítővel simára keverjük. A húslevesbe belerakjuk a darált diót és a fűszereket. Felforraljuk és a forrásban lévő levesbe öntjük a tejszínes keményítőt é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A sárgaborsót előző nap beáztatjuk. ◾️A hagymát felkockázzuk. ◾️Az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ezt is egy picit pirítjuk, majd jöhetnek a fűszerek, a s...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűÍgy készült : Egy kisebb fej hagymát és egy sárgarépát felkockáztam, olajon dinszteltem.Előbb kicsit a hagymát,majd hozzá a sárgarépát és 2-3 evőkanál konzerv gombát is.Teszek rá...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyű