menu

Családireceptkönyv.hu

Téli Mindentbele Leves


Írta:

Elk. idő: 2,5 óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 0,2 kg kockázott szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- kisebb fehér káposzta
- 5-6 kelbimbó
- 3 darab répa
- 1 fehér répa
- 3-4 krumpli
- 1 paradicsom
- kisebb zeller vagy karalábé
- 1 nagy tejföl
- ecet ízlés szerint

Rántáshoz:
Liszt
Kacsazsír
Fűszerpaprika

Fűszerek:
Leveskocka/ Vegeta
Majoranna
Bazsalikom/oregánó
Babérlevél

Elkészítés:


Zsírozzuk ki az edényt, és süssük ki a kockázott szalonna zsírját. A zsírban pirítsuk meg a hagymát és fokhagymát, közben vágjuk csíkokra a zöldséget majd 5 percig adjuk hozzá a zöldségeket. Utána töltsük fel a fazekat annyi vízzel amennyi ellepi a zöldségeket és tegyük hozzá a fent felsorolt fűszereket. Hagyjuk főni legalább 1-1,5 óráig majd mikor megpuhultak a zöldségek tegyünk a levesbe egy evőkanál rántást. Mielőtt a leves kihűl vegyünk ki egy kisebb forró adagot és keverjük el a tejfölt benne úgy hogy ne legyen csomós. Ha tovább szeretnénk tartani akkor utólag tegyünk hozzá tejfölt mikor esszük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp: Én szoktam a leveshez egy kisebb evőkanál ecetet tenni, és erős paprikával csípősebbé teszem

Gulyáskrémet is adhatunk hozzá.
Házi gulyáskrém:

Téli Mindentbele Leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Lebbencsleves filléres finomság
Lebbencsleves filléres finomság

A szalonnát apró kockára vágva kisütjük. Utána a zsírt leszűrjük, benne zsemleszínűre pirítjuk az összetördelt lebbencstésztát és az apróra vágott hagymát, majd rászórjuk – tűzről...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Karalábéleves vajas galuskával
Karalábéleves vajas galuskával

A vöröshagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, kicsit lepirítjuk. Beletesszük a kisebb hasábokra vágott karalábét,...

Elkészítési idő: 1óra 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: kajakóma
Zöldborsó ragú leves
Zöldborsó ragú leves

Kevés zsiradékon a zöldségeket pár percig párolom, majd hozzáadom a szárnyas aprólékot. Pár percig együtt pirítom a zöldségek és a húst. Majd meghintem, KB 2evő kanál lisztel. Jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Palócleves
Palócleves

A sertéshúst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk