250 g tészta - lebbencs (száraz)
1 dl étolaj
1 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
1 közepes fej burgonya
1 szelet karalábé
1 szelet zellergumó (nyers)
petrezselyemzöld
só
1 evőkanál fűszerpaprika
1 késhegynyi fehérbors (őrölt)
1 késhegynyi feketebors (őrölt)
1 teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
3 L víz
A zöldségeket megpucoljuk, tetszőlegesen feldaraboljuk, megmossuk.
A tésztát, ha szükséges eltördeljük, majd az olajon megpirítjuk. Vigyázzunk, mert könnyen leég.
Mikor a tészta megpirult, hozzáadjuk a zöldségeket, összekeverjük. Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk pirospaprikát, sót, ételízesítőt és a borsot, összekeverjük, majd felengedjük a vízzel.
Addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak, kb. 1 óra hossza, de sokban függ a zöldségek nagyságától. Megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk. Jó étvágyat!
Egyszerű, gyors tésztaleves, a lebbencsleves receptje. Arra kell figyelni, hogy a tészta ne égjen meg, és csak annyit főzzünk belőle, ami el is fogy, mert különben nem marad másnapra leve a levesnek. :)
A kétféle tisztított répát felkarikázzuk, a zellert és a karalábét kisebb darabokra vágjuk. Egy fazékba olajat hevítünk, rádobjuk a zöldségeket, és kevergetve megfuttatjuk rajta. F...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karalábékat megtisztítjuk és felkockázzuk. Egy lábasban felmelegítjük a margarint vagy az olajat és átfuttatjuk rajta a karalábét. Megszórjuk liszttel és még egyszer átpirítjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű15 dkg túrót, 1 tojást, 3,5 dkg búzadarát összekeverünk, enyhén sózzuk, és lefedve hűtőbe tesszük (akkor lesz könnyű, ha több órával a főzés előtt összekeverjük és pihentetjük). 2...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockára vágjuk, a húst felkockázzuk. A hagymát a mangalica zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tárkonyt, a babérlevelet és a kockára vágott...
Elkészítési idő: 85 perc Nehézség: Könnyű