Családireceptkönyv.hu

Falusi gombaleves


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg gomba
1/2 kg krumpli
1 kis fej hagyma
3 ek olaj
só, bors, babérlevél
pirospaprika
tárkony
Galuskához:

2 tojás

2 dl tejföl
2 ek liszt

Elkészítés:


Az olajon megpároljuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a gombát, és megsózzuk. Kicsit pároljuk, majd felöntjük vízzel, és hozzáadjuk az apróra vágott krumplit. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, és megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a tárkonyt.
Amíg megfő a krumpli, megcsináljuk a galuskát. Összekeverjük a 2 tojást sóval és annyi liszttel, hogy közepes keménységű galuskatésztát kapjunk, majd beleszaggatjuk a levesbe. (Vagy a legegyszerűbb, ha egy kisebb nylonzacskóba beletesszük, levágunk egy kicsit az egyik csücskéből és belecsorgatjuk a levesbe.)
Miután megfőtt minden a levesben, egy kis tejfölt összekeverünk liszttel, és beleöntjük a levesbe. Egyet forralunk rajta, ha kell utánafűszerezünk, és kész az isteni ízű és illatú levesünk.

Falusi gombaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös-kolbászos burgonyaleves
Tejfölös-kolbászos burgonyaleves

Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne az apró kockákra vágott vöröshagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, és kb. 1 liter vizet öntünk hozzá. Beletesszük a megtisz...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Nyári Zöldségleves
Nyári Zöldségleves

Olajat forrósítunk egy nagyobb lábasban. A répákat, a cukkinit, a burgonyát egyenlő méretű kis kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ilonka
Sajtos brokkoli krémleves
Sajtos brokkoli krémleves

A brokkoli rózsákat a vajon roppanósra pároljuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, felöntjük az alaplével és összeforraljuk. A tejfölt a krémsajttal és néhány evőkanál forró leve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bab - Hamis babgulyás - OK
Bab - Hamis babgulyás - OK

1. A hagymát lereszeljük, a szalonnát kis kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk. 2. A hagymát beletesszük és 1-2 percig pirítjuk. 3. Meghintjük a liszttel, és állandóan kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk