1/2 kg gomba
1/2 kg krumpli
1 kis fej hagyma
3 ek olaj
só, bors, babérlevél
pirospaprika
tárkony
Galuskához:
2 tojás
só
2 dl tejföl
2 ek liszt
Az olajon megpároljuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a gombát, és megsózzuk. Kicsit pároljuk, majd felöntjük vízzel, és hozzáadjuk az apróra vágott krumplit. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, és megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a tárkonyt.
Amíg megfő a krumpli, megcsináljuk a galuskát. Összekeverjük a 2 tojást sóval és annyi liszttel, hogy közepes keménységű galuskatésztát kapjunk, majd beleszaggatjuk a levesbe. (Vagy a legegyszerűbb, ha egy kisebb nylonzacskóba beletesszük, levágunk egy kicsit az egyik csücskéből és belecsorgatjuk a levesbe.)
Miután megfőtt minden a levesben, egy kis tejfölt összekeverünk liszttel, és beleöntjük a levesbe. Egyet forralunk rajta, ha kell utánafűszerezünk, és kész az isteni ízű és illatú levesünk.
A hozzáválokat tetszölegesen földaraboljuk és egy nagyobb fazékban tesszük, majd kb 2 liter vizzel fölengedjük és mindent puhára fözzünk forrástol számitva kb 40 perc. Közben elk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az aszalt szilvát beáztatjuk este 1 deci, vízzel hígított szilvóriumba, a másik deci felével gargalizálunk egy kellemeset, majd lenyeljük, igen jó altató hatása van. A...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt az étkezési keményítővel simára keverjük. A húslevesbe belerakjuk a darált diót és a fűszereket. Felforraljuk és a forrásban lévő levesbe öntjük a tejszínes keményítőt é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű