70 dkg füstölt csülök
2 pár debreceni kolbász
20 dkg szárazbab
3 szál fehérrépa
5 szál sárgarépa
1 zeller
1 darab vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl( 20%-os )
5 dkg liszt
1 darab tojás
fűszerpaprika
olaj
pici só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
Egy éjszakára beáztatjuk a babot. A csülköt a babbal együtt feltesszük főni kb. két és fél liter vízben. Ezután adjuk hozzá a leveshez a megpucolt zöldségeket, majd jöhet a kolbász is. Kicsi lángon főzzük így tovább.Akkor jó mikor a zöldségek megpuhulnak. Ezt követően, kiszedjük a zöldségeket, és a babot lábasban hagyjuk. Felkockázzuk a csülköt, felkarikázzuk a kolbászt. Rántást készítünk a hagymából, lisztből, fokhagymából és a fűszerpaprikából.Mielőtt a fűszerpaprikát beletesszük, lehúzzuk a tűzről és így tesszük bele. Az elkészült rántást beleöntjük a levesbe, és a többi hozzávalót is hozzáöntjük. A csipetkét tojásból, egy pici sóval és liszttel, beleszaggatjuk.Hagyjuk amíg megfő benne...
Olajat hevítünk, üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát, majd a fokhagymát is kicsit megpirítjuk. Beleszórjuk a fagyasztott brokkolit, de pár rózsát meghagyunk még a tálaláshoz. Ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy pörkölt alapot készittünk. Lásd pörkölt recept oldalán. Amikor már majdnem puha a hús akkor hozzáadjuk a zöldségeket, vizzel még fölengedjük. A legvégén amikor már mind...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEste beáztatjuk a lencsét. Másnap felszeleteljük a hozzávalókat. Az apróra vágott szalonnát 2 ek olajon megpirítjuk, beletesszük a felkockázott vöröshagymát. Amikor üvegessé váli...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű