70 dkg füstölt csülök
2 pár debreceni kolbász
20 dkg szárazbab
3 szál fehérrépa
5 szál sárgarépa
1 zeller
1 darab vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl( 20%-os )
5 dkg liszt
1 darab tojás
fűszerpaprika
olaj
pici só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
Egy éjszakára beáztatjuk a babot. A csülköt a babbal együtt feltesszük főni kb. két és fél liter vízben. Ezután adjuk hozzá a leveshez a megpucolt zöldségeket, majd jöhet a kolbász is. Kicsi lángon főzzük így tovább.Akkor jó mikor a zöldségek megpuhulnak. Ezt követően, kiszedjük a zöldségeket, és a babot lábasban hagyjuk. Felkockázzuk a csülköt, felkarikázzuk a kolbászt. Rántást készítünk a hagymából, lisztből, fokhagymából és a fűszerpaprikából.Mielőtt a fűszerpaprikát beletesszük, lehúzzuk a tűzről és így tesszük bele. Az elkészült rántást beleöntjük a levesbe, és a többi hozzávalót is hozzáöntjük. A csipetkét tojásból, egy pici sóval és liszttel, beleszaggatjuk.Hagyjuk amíg megfő benne...
Finomra vágott hagymát a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket, kevés ideig együtt pirítjuk, majd beszórjuk a liszttel, és felengedjük a húslevessel. A hagymákat puhá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tyúkot és a csontot hideg vízben áztatjuk, jól kimossuk, és hideg vízben feltesszük főzni. Ha felforr, megsózzuk, utána leszedjük a habját. Beletesszük a megtisztított zöldsége...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűxxx
Elkészítési idő: 0,5 Nehézség: Nehéz1. 2 ek. olajon pirítsuk meg a vöröshagymát, adjuk hozzá a fokhagymát, őrölt köményt és a kurkumát. Ezeket 2 percig kevergessük. 2. Rakjuk bele a lencsét, répát, zellert, babérlev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű