1 löttyintés olivaolaj
1 vöröshagyma
2 répa
4 gerezd fokhagyma
2 tk őrölt kömény
1 tk curry por
fél tk kakukkfű
1 nagy konzerv hámozott, darabolt paradicsom konzerv (bár szerintem a friss pari is jó)
1 pohár barna vagy zöld lencse
4 pohár leves (kockából is jó, csak fel kell forralni)
2 pohár viz
1 pupos tk só
1 csipet pirospaprika
1 tk bors
kis gyömbér ha van
darabolt friss zöld fűszernövény (petrezselyem, zeller, ami van)
1 citrom
Egy nagy serpenyőben melegitsd fel az olajat, majd dobd bele a kockára vágott hagymát és a szeletelt répát és piritsd 5 percig.
Add hozzá a kicsire vágott fokhagymát, köményt, curryt és kakukkfüvet.
Kevergesd 1 percig, majd tedd bele a nagy konzerv paradicsomot.
Kevergesd pár percig, majd mehet bele a lencse, a forró leves, a viz, só és bors. Én tettem bele egy kis gyömbért is.
Vedd takarékra, félig fedd be az edényt és főzd 25-30 percig amig a lencse megpuhul. Vegyél ki 2 pohárral és daráld le, majd öntsd vissza a trutyit, ettől lesz sűrűbb. Tedd bele a darabolt zöldeket és még főzd 4-5 percig. Ha kész, szedd tányérba, szórj a tetejére borsot és facsarj rá egy kis citromlevet.
3-4 napig is simán elvan a hűtőben és felmelegitve is finom ;).
A gombát mossuk meg, a hibás részeket vágjuk ki belőle, majd vágjuk fel szeletekre. A zöldségeket mossuk- és hámozzuk meg, majd a sárgarépát karikázzuk fel. Én nem szeretem a feh...
Elkészítési idő:A tésztát kevés olajon megpirítjuk. Folyamatosan kevergessünk, rázogassuk, hogy egyenletes legyen. Ha szép barna lett, hozzátesszük a nagyon apróra felkockázott hagymát és...
Elkészítési idő:A húst 2cm-s kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megpároljuk, beletesszük a pirospaprikát, a paradicsomot,a zöld paprikát, és pici vízzel felengedjük. Egyet forr,...
Elkészítési idő: