menu

Családireceptkönyv.hu

Gyömbéres-narancsos sárgarépa krémleves


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek. kókuszolaj
1 fej vöröshagyma
1 kg sárgarépa
só, bors
1 narancs reszelt héja és leve
víz vagy csirkeleves
1-2 ek. friss reszelt gyömbér (ízlés szerint)
1-2 dl kókusztej (opcionális)

Elkészítés:


Kókuszolajon megfuttattam az apróra vágott vöröshagymát majd hozzáadtam a friss reszelt gyömbért, az apróra vágott sárgarépát, felöntöttem vízzel (ha van csirkeleves, az még jobb), sóztam, borsoztam, hozzáadtam a narancs reszelt héját és puhára főztem. Mikor megfőtt, az egészet leturmixoltam, ha túl sűrű, vízzel lehet hígítani és még ízesíteni. A végén hozzáadtam a friss narancslevet és még kevés friss reszelt gyömbért, mert én nagyon szeretem az ízét. Egy kis kókusztejjel tálaltam, de ez elmaradhat.

Gyömbéres-narancsos sárgarépa krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Magyaros lencseleves
Magyaros lencseleves

A hagymát, sárgarépát, szalonnát, kolbászt felszelem. A zsírra rádobom a szalonnát, amikor már töpörtyűs, jöhet a hagyma.majd a répa. Alapos átpirítás után következik a lencse.(Ter...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
SALÁTÁS BABLEVES
SALÁTÁS BABLEVES

A babot előző este beáztatjuk, majd másnap bő vízben egy fej hagymával - tetszés szerint apróra vágva, vagy egészben hagyva - enyhén sózva feltesszük főni. Amikor a bab megpuhu...

Elkészítési idő: 2 ora
Nehézség: Könnyű
share
Magyaros gombaleves
Magyaros gombaleves

1. A felhevített vajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a felszeletelt gombát, a zöldséget, és egy csésze vizet ráöntve néhány percet pároljuk, zúzott fokhagymával,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Sárgarépa krémleves
Sárgarépa krémleves

A vöröshagymát és fokhagymát megpucolom, kis kockákra vágom és kevés olajon megpirítom, majd rárakom a karikákra vágott répákat és kicsit együtt pirítom. Felöntöm vízzel és belerak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk