2 ek. kókuszolaj
1 fej vöröshagyma
1 kg sárgarépa
só, bors
1 narancs reszelt héja és leve
víz vagy csirkeleves
1-2 ek. friss reszelt gyömbér (ízlés szerint)
1-2 dl kókusztej (opcionális)
Kókuszolajon megfuttattam az apróra vágott vöröshagymát majd hozzáadtam a friss reszelt gyömbért, az apróra vágott sárgarépát, felöntöttem vízzel (ha van csirkeleves, az még jobb), sóztam, borsoztam, hozzáadtam a narancs reszelt héját és puhára főztem. Mikor megfőtt, az egészet leturmixoltam, ha túl sűrű, vízzel lehet hígítani és még ízesíteni. A végén hozzáadtam a friss narancslevet és még kevés friss reszelt gyömbért, mert én nagyon szeretem az ízét. Egy kis kókusztejjel tálaltam, de ez elmaradhat.
A gyümölcsöket csepegtessük le, a vegyes befőtt levét mindenképpen fogjuk fel, mert azzal öntjük fel. A mézet karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a gyümölcsöket. Egy kicsit pirítsuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket, és lepirítjuk. A csirkemellet csíkokra vágjuk, és ezt is a zöldségekhe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírban megpirítom a lebbencstésztát. Ebbe kerül a kiskockákra vágott füstölt szalonna, majd kicsit később az apróra vágott hagyma. Megszórom a paprikával, rádobom a felkockázott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLábasban felforrósítjuk az olívaolajat, és megdinszteljük rajta a meghámozott, felaprított hagymát és répát, valamint az átöblített, majd alaposan lecsepegtetett lencsét. Felöntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű