40 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja
50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, gyökér, zeller, karalábé, kelkáposztacikk, gomba, lilakáposzta)
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 dl száraz vörös bor
1 dl tejszín
1 dl tejföl
1 evőkanál natúr reszelt torma
A füstölt húst előző nap hideg vízbe áztatjuk.
Másnap a levet leöntjük róla és 2 liter hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, kis lángon addig főzzük, amíg annyira meg nem puhul, hogy a villa hegye könnyen beleszalad.Levéből kivéve éles késsel rostjaira merőlegesen kockákra vagdaljuk.
A sonkalébe beletesszük a vékony hasábokra vagdalt zöldséget és sonkakockát. Ha a zöldség megfőtt, egy kis lisztet simára keverünk a borral, a tejföllel és tejszínnel, beleszórjuk a vágott petrezselymet, és a levest behabarjuk vele.Tálaláskor a natúr reszelt tormára merjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázzuk, majd a fokhagymát is megtisztogatjuk és fokhagyma nyomóval vagy egy nagyobb kés lapos felével szétnyomjuk. Egy lábosban felhevítjü...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA húst 1,5 centis kockákra vágjuk, majd 1,5 liter hideg vízben feltesszük főni, kissé megsózzuk. Nagy lángon fölforraljuk, lefedve, kis lángon kb. 1 óra alatt majdnem puhára főzzük...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockára vágjuk, egészben hozzáadjuk a fokhagymát és azt is pirítjuk. a paradicsomot kockára vágjuk, a magját kiszedjük és a hagymára öntjük. A levét kicsit elfőzzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, lereszeljük. A vöröslencsét szűrőbe tesszük, folyó víz alatt átöblítjük. Egy fazékban olívaolaja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű