40 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja
50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, gyökér, zeller, karalábé, kelkáposztacikk, gomba, lilakáposzta)
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 dl száraz vörös bor
1 dl tejszín
1 dl tejföl
1 evőkanál natúr reszelt torma
A füstölt húst előző nap hideg vízbe áztatjuk.
Másnap a levet leöntjük róla és 2 liter hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, kis lángon addig főzzük, amíg annyira meg nem puhul, hogy a villa hegye könnyen beleszalad.Levéből kivéve éles késsel rostjaira merőlegesen kockákra vagdaljuk.
A sonkalébe beletesszük a vékony hasábokra vagdalt zöldséget és sonkakockát. Ha a zöldség megfőtt, egy kis lisztet simára keverünk a borral, a tejföllel és tejszínnel, beleszórjuk a vágott petrezselymet, és a levest behabarjuk vele.Tálaláskor a natúr reszelt tormára merjük.
A megtisztított, felszeletelt gombát egy evőkanál olajon, sózva, borsozva addig sütjük, amíg a leve el nem párolog. Felöntjük a tejszínnel, beletesszük a kukoricát és a csokorba kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát és petrezselymet felkarikázzuk, a zellert, krumplit és vöröshagymát kockákra vágjuk. Ezeket étolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az egész pap...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA répát megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra vágjuk. A karfiolt rózsáira, illetve kisebb darabokra szedjük, a zöldpaprikát felszeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk. A répát 2,5 lit...
Elkészítési idő: Elk:20,Főzés:40 Nehézség: KönnyűEgy liter ivó paradicsomlevet fűszerezünk, ízlés szerint, egy kevés sóval, őrölt borssal, egy leheletnyi citromlével. Aki édesen, szereti porcukrozza. Alaposan elkeverjük, és fogya...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű