40 dkg csirkemell
1 kisebb hagyma
2 nagy sárgarépa
1 kisebb zellergumó
1 csomag levestészta (eperlevél v betűtészta)
friss petrezselyemzöld
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors
zsír
A hagymát és a répát megtisztítjuk és apróra vágjuk, kevés zsíron megdinszteljük. A húst felszeleteljük és hozzáadjuk, 2-3 percig pirítjuk és felöntjük vízzel. Nem kell túl sok vizet hozzáadni, a leves akkor jó ha sűrű. A zellert is meghámozzuk és felkockázzuk, hozzáadjuk, majd fűszerezzük és hagyjuk főni. Mikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a levestésztát és a tárkonyt. Készre főzzük és forrón tálaljuk.
Laktató leveske, nagyon sűrű és finom! Érdemes kipróbálni, ha a megszokott leveseket már meguntad.
A vöröshagymát megtisztítottam, kockára vágtam és megfonnyasztottam. Hozzáadtam a lemosott, lecsepegtetett zöldborsót, majd annyi vízzel felengedtem, ami éppen ellepte. (ha nincs,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rákokat megpucoljuk. (A rákhúst tegyük vissza a hűtőbe). A páncélból, fejből alaplét főzünk: olívaolajon a fejet és páncélt 2 gerezd átpréselt fokhagymával együtt megp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta. Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA spárgát mosd meg, csepegtesd le, majd távolítsd el a fás, száraz részeket, és szeleteld fel kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts vajat, és futtasd meg rajta az aprított újhagymá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű