1 kisebb karfiol
1 nagyobb hagyma
3 gerezd fokhagyma
3 db közepes sárgarépa
3 db közepes zöldséggyökér
1 kisebb zellergumó
1 kisebb csokor kapor
1 dl joghurt
5 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
só
frissen őrölt bors
Az olívaolajat és a vajat közepes lángon felhevítjük, hozzáadjuk az felkockázott hagymát, a fokhagymát és néhány percig sütjük. A megtisztított sárgarépát, a zöldséggyökeret felkarikázzuk, a zellert kockákra vágjuk, a hagymához keverjük, és együtt pároljuk néhány percig. Felöntjük kb. 1,5-2 l vízzel, sózzuk, borsozzuk, és félig lefedve forrásig főzzük, majd alacsony hőfokon folytatjuk a főzést. A karfiolt rózsáira szedjük, zsenge leveleit felcsíkozzuk, és amikor a gyökérzöldségek félig puhára főttek a leveshez adjuk. Addig főzzük, amíg a hozzávalók kellően meg nem főnek. A levesbe keverjük az apróra vágott kaprot és a joghurtot. 10-15 perc pihentetés után kínálhatjuk a levest.
A fokhagymát és a hagymát megpucolom és felvágom nagyobb darabokra. ‘ liter vízben a leveskockával, sóval, borssal kb. fél órán keresztül főzzük. Elkészítem a rántást (olaj, liszt,...
Elkészítési idő:A hagymát, burgonyát apró kockákra, a répákat félbe, majd karikákra vágjuk. A karfiolt apró rózsákra szedjük. Hevített vajon/margarinon megpároljuk a hagymát, rádobjuk a karfiol...
Elkészítési idő: 45 percAz apróra vágott vöröshagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, megsózzuk. Beletesszük a darabolt húst, fehéredésig pirítjuk. Ha a hús kifehéredett, enyhén megborsozzuk, majd hozzáön...
Elkészítési idő:1. Az olvasztott vajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, majd 3-4 percig tovább pároljuk, és felöntjük...
Elkészítési idő: