1 kisebb karfiol
1 nagyobb hagyma
3 gerezd fokhagyma
3 db közepes sárgarépa
3 db közepes zöldséggyökér
1 kisebb zellergumó
1 kisebb csokor kapor
1 dl joghurt
5 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
só
frissen őrölt bors
Az olívaolajat és a vajat közepes lángon felhevítjük, hozzáadjuk az felkockázott hagymát, a fokhagymát és néhány percig sütjük. A megtisztított sárgarépát, a zöldséggyökeret felkarikázzuk, a zellert kockákra vágjuk, a hagymához keverjük, és együtt pároljuk néhány percig. Felöntjük kb. 1,5-2 l vízzel, sózzuk, borsozzuk, és félig lefedve forrásig főzzük, majd alacsony hőfokon folytatjuk a főzést. A karfiolt rózsáira szedjük, zsenge leveleit felcsíkozzuk, és amikor a gyökérzöldségek félig puhára főttek a leveshez adjuk. Addig főzzük, amíg a hozzávalók kellően meg nem főnek. A levesbe keverjük az apróra vágott kaprot és a joghurtot. 10-15 perc pihentetés után kínálhatjuk a levest.
Összedarabolom a zöldségeket, megmosom őket. Kevés olajon megdinsztelem, kevés lisztet szórok rá, majd piros paprikát, sót. Lassan felengedem vízzel, de vigyázok, hogy ne legyen cs...
Elkészítési idő:A vizet a fűszerekkel felteszem forrni. Ha felforrt beleteszem a sajtkrémeket, majd az apró darabokra vágott u1 szeletelt sajtot. 10 percig főzöm. Ezután a tejföllel és u1 lisztt...
Elkészítési idő:Erőlevest felforral Bele a rákhús és a csalamádé Hozzá a bambuszrügy, a gomba, a zeller 5 PERCIG FŐZ Ezután bele az uborka, a ecet-cherry-szója keverék, a sonka. További 1 (EG...
Elkészítési idő: