50 dkg csalán zsenge levelei és hajtásvégei (/spenót/mángold levél)
1 kis fej hagyma
4 dkg olívaolaj
2 dl növényi tejszín
kb. 40 dkg sárga főzőburgonya (kockázva)
fekete bors, szerecsendió
2-3 nagyobb fokhagyma
só
1 ek. borsikafű (más néven csombor)
A megmosott zsenge leveleket tedd pár percre kb. 1 liter forró vízbe! Miután összeestek, egy szűrőkanállal szedd ki, és vágódeszkán vagdosd őket össze.
Vágd apróra a hagymát és az olajon dinszteld meg.
Ha a hagyma kész, add hozzá a kockákra vágott burgonyát és ugyanazzal a vízzel, amiben a csalánt főzted, tedd fel főni. Sóval ízesítsd.
Ha megfőtt a burgonya, kanalazd hozzá a csalánt, és rövid idő alatt rottyantsd össze. Tejszínnel, szerecsendióval, borssal, fokhagymával, borsikafűvel fűszerezd meg. Végül dolgozd össze az egészet krémesre, robotgép segítségével.
A levest reszelt sajttal, apró kisütött bacon darabokkal, vagy reszelt sajttal megszórt teljes kiőrlésű pirítóssal is tálalhatod!
1. Mielőtt elkezdjük készíteni a levest, a kenyeret felkockázzuk, sütőpapíros tepsibe tesszük a kockákat és 180 fokos sütőben aranybarnára pirítjuk (10-15 perc). 2. A vöröshagymá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csontot a megtisztított tüdővel, meg a szívvel két liter vízben feltesszük főni, sóval és babérlevéllel ízesítjük. Ha félig megpuhult, beletesszük a vékony metéltre vágott zöldsé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A sárgarépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A megtisztított hagymát apróra vágjuk. A forró olajban a hagymát megdinszteljük, rászórjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa minden előkészület meg van, akkor neki is foghatunk. A zsíron pároljuk meg a vöröshagymát. A tűzről levéve tegyük bele a pirosparikát és öntsük hozzá a kockázott húst. Tegyük v...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz