50 dkg csalán zsenge levelei és hajtásvégei (/spenót/mángold levél)
1 kis fej hagyma
4 dkg olívaolaj
2 dl növényi tejszín
kb. 40 dkg sárga főzőburgonya (kockázva)
fekete bors, szerecsendió
2-3 nagyobb fokhagyma
só
1 ek. borsikafű (más néven csombor)
A megmosott zsenge leveleket tedd pár percre kb. 1 liter forró vízbe! Miután összeestek, egy szűrőkanállal szedd ki, és vágódeszkán vagdosd őket össze.
Vágd apróra a hagymát és az olajon dinszteld meg.
Ha a hagyma kész, add hozzá a kockákra vágott burgonyát és ugyanazzal a vízzel, amiben a csalánt főzted, tedd fel főni. Sóval ízesítsd.
Ha megfőtt a burgonya, kanalazd hozzá a csalánt, és rövid idő alatt rottyantsd össze. Tejszínnel, szerecsendióval, borssal, fokhagymával, borsikafűvel fűszerezd meg. Végül dolgozd össze az egészet krémesre, robotgép segítségével.
A levest reszelt sajttal, apró kisütött bacon darabokkal, vagy reszelt sajttal megszórt teljes kiőrlésű pirítóssal is tálalhatod!
Szép fiatal csirkét részekre vágunk 3 dkg forró zsírban megforgatjuk. Felöntjük 1,5 liter meleg vízzel majd,megsózzuk. Ha a csirke megpuhult kiszedjük, 3 dkg lisztet elkeverünk a l...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesAz aprólékot megmosom, majd felteszem főni, amikor felforrt lehabozom és hozzáadom a megtisztított megmosott zöldséget, répát, egy fél marék fagyasztott zeller-zöldet, fűszerezem,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megpucolt hagymát karikára szelem és a vajjal, állandóan kevergetve, üvegesre párolom, majd rászórom a lisztet és megpirítom vele. Ezt követően néhány dl levessel, vagy alap léve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat nagyon finom, apró kockákra vágjuk. Egy lábasban felhevítjük a vajat, rádobjuk a hagymát, és szép üvegesre sütjük. Ha ez megvan, akkor megszórjuk a liszttel és össze...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű