menu

Családireceptkönyv.hu

Csalánleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csalán zsenge levelei és hajtásvégei (/spenót/mángold levél)
1 kis fej hagyma
4 dkg olívaolaj
2 dl növényi tejszín
kb. 40 dkg sárga főzőburgonya (kockázva)
fekete bors, szerecsendió
2-3 nagyobb fokhagyma

1 ek. borsikafű (más néven csombor)

Elkészítés:


A megmosott zsenge leveleket tedd pár percre kb. 1 liter forró vízbe! Miután összeestek, egy szűrőkanállal szedd ki, és vágódeszkán vagdosd őket össze.

Vágd apróra a hagymát és az olajon dinszteld meg.

Ha a hagyma kész, add hozzá a kockákra vágott burgonyát és ugyanazzal a vízzel, amiben a csalánt főzted, tedd fel főni. Sóval ízesítsd.

Ha megfőtt a burgonya, kanalazd hozzá a csalánt, és rövid idő alatt rottyantsd össze. Tejszínnel, szerecsendióval, borssal, fokhagymával, borsikafűvel fűszerezd meg. Végül dolgozd össze az egészet krémesre, robotgép segítségével.

Trükkök, tippek, praktikák:


A levest reszelt sajttal, apró kisütött bacon darabokkal, vagy reszelt sajttal megszórt teljes kiőrlésű pirítóssal is tálalhatod!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Marhahúsleves
Marhahúsleves

1. Feltesszük főni a csontot a hússal annyi vízben, ami ellepi, sózzuk. 2. Forrás után lassan főzzük egy órán át, közben lyukas kanállal lemerjük a habot. 3. Közben megtisztítjuk...

Elkészítési idő: 300 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült sütőtök krémleves
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Sült sütőtök krémleves

190C-on 45-50 perc alatt puhára sütöm a sütőtököt. (Ezt én úgy szoktam, hogy félbe vágom, kikaparom a magját és így teszem be a sütőbe, akkor nem kell a darabolásával, pucolásával...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Alföldi legényfogó leves
Alföldi legényfogó leves

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, a felkarikázott vegyes zöldséget és a gombát. Sóval, borssal, paradicsompüréve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ALICA
Betyárleves
Betyárleves

A sertéslapockát kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk