50 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál olívaolaj, 2 nagy fej hagyma apróra vágva, 1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű, 6 csésze csirke alaplé
Friss fűszernövények:
zeller, petrezselyem, kis babér, 2 csésze szikkadt kenyér kockára vágva, 1 pohár zsíros tejföl
A hagymát és fokhagymát üvegesre pirítsd a zsíradékon, öntsd fel az alaplével, főzd fél órán keresztül, tedd bele a fűszereket, főzd még negyed órát, tejföllel habard, pirított kenyérkockákkal tálald.
Elkészítés: Forró olajon kipattogtatok egy teáskanálnyi egész köménymagot. Hozzáadom a hagymát, felkockázott zöldségeket és a húst. Fehéredésig kevergetem, majd fűszerezem, megszó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb lábasban feltesszük a vizet főni. Belerakunk egy darab füstölt szalonnabőrt, a babérlevelet és a két kis fej hagymát, amiről csak a külső héjat szedjük le. Remek szín...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűMegsütjük az apró kockára vágott szalonnát. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Kevés pirospaprikával megszórjuk és felengedjük 1,5 l vízzel. Bel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tyúkot gondosan letisztogatjuk, a tollmaradványokat leperzseljük, a tokokat kihuzigáljuk, zsírzóját kivágjuk, majd kívül-belül megmossuk. Az összes zöldséget megtisztítjuk-hámozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű