menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 15 dkg füstölt sajt
- 2 evőkanál liszt
- 1 kis doboz tejföl
- 1/2 húsleves kocka
- 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


4 dl vizet a húsleves kockával felteszek főni. A sajtot lereszelem, 1 dl vízzel, liszttel, a zúzott hokhagymával és a tejöllel jól elkeverem. két jó csipet borsot teszek bele. A masszát a már meleg vízbe teszem, jól elkeverem, kétszer felforralom, ha kell még borsozom és kész.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szárnyasaprólék-leves
Szárnyasaprólék-leves

1. Az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. 2. Hozzáadjuk az összevágott aprólékot és a kis kockákra vágott zöldséget. 3. Sózzuk, borsot szórunk bele és puhára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Zöldségleves sajtgombóccal
Zöldségleves sajtgombóccal

A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a répát, fehérrépát és a krumplit meghámozzuk, és tetszés szerint karikára, vagy kockára vágjuk. A zöldségeket egy fazékba te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Karfiolkrémleves ropogós baconnel
Karfiolkrémleves ropogós baconnel

A rózsáira szedett karfiolt feltesszük az alaplében főni. Sózzuk, borsozzuk. Ezalatt a bacont felcsíkozzuk, majd saját zsírjában ropogósra sütjük, kiszedjük a szalonnát, majd a me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkezúzás leves - galuskával
Csirkezúzás leves - galuskával

A zúzát megmossuk, megtisztítjuk, kockára vágjuk. A zöldségeket is megtisztítjuk, a hagymát finomra, a zöldségeket karikára vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk