Családireceptkönyv.hu

Sajtleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 15 dkg füstölt sajt
- 2 evőkanál liszt
- 1 kis doboz tejföl
- 1/2 húsleves kocka
- 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


4 dl vizet a húsleves kockával felteszek főni. A sajtot lereszelem, 1 dl vízzel, liszttel, a zúzott hokhagymával és a tejöllel jól elkeverem. két jó csipet borsot teszek bele. A masszát a már meleg vízbe teszem, jól elkeverem, kétszer felforralom, ha kell még borsozom és kész.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Karfiolkrémleves
Karfiolkrémleves

Kevés olajon dinszteljük a hagymát, majd mehet rá a megtisztított, rózsáira szedett karfiol. Néhány percig olajon pároljuk, majd felöntjük az alaplével, és lefedve, lassú tűzön puh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Tojás leves
Tojás leves

A vöröshagymát kockára fölvágjuk és az étolajon megdinszteljük. Mikor már kezd egy kis szine lenni akkor a fölvágott fokhagymát is hozzáadjuk. Örölt pirospaprikval megszórjuk.Jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbászos  csicseriborsó leves
Kolbászos csicseriborsó leves

A zöldségeket tetszés szerint daraboljuk fel és kevés olajon dinszteljük meg, adjuk hozzá a felkarikázott kolbász és pirítsuk pár percig. Öntsük fel vízzel és főzzük félpuhára. Kö...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: István
Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd beletesszük a füstölt szalonnát, rá a húst, és fehéredésig pirítjuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel.Sóval, borss...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk