- 15 dkg füstölt sajt
- 2 evőkanál liszt
- 1 kis doboz tejföl
- 1/2 húsleves kocka
- 2 gerezd fokhagyma
4 dl vizet a húsleves kockával felteszek főni. A sajtot lereszelem, 1 dl vízzel, liszttel, a zúzott hokhagymával és a tejöllel jól elkeverem. két jó csipet borsot teszek bele. A masszát a már meleg vízbe teszem, jól elkeverem, kétszer felforralom, ha kell még borsozom és kész.
1. A kókuszzsíron pirítsuk meg a szalonnát, ha teszünk bele, majd a hagymát süssük üvegesre. 2. A hagymával pirítsuk kb. fél percig a fűszereket, hogy kiengedjék az aromájukat, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a húsgombócokat készítjük el, ehhez ledaráljuk a húst a hagymákkal együtt, majd a fűszerekkel, a tojással, hajdinaliszttel és a sóval összekeverjük. Sűrű, jól formázható ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeshagyma-->pírítom+zöldség+p.paprika-->ha megfőtt minden bele a grízgombóc :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a paprikát,borsot és felengedjük vízzel. Puhára főzzük a karalábét ,közben ízesítjük a levest a többi fűszerrel...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű