35 dkg lazac filé
1 közepes burgonya
10 dkg édesburgonya
10 dkg zellergumó
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
Fél csokor kapor
Hal alaplé vagy jó a csirkealaplé is.
2 dl tejszín
Héjas kagyló vagy füstölt lazac opcionális
Só, bors, olivaolaj, lime-vagy citromlé
A felaprított hagymát és fokhagymát kevés olivaolajon megpirítom, majd hozzáteszem a vékony csíkokra vágott zellert, édesburgonyát és burgonyát. Átforgatjuk a hagymás olajon, majd felöntjük az alaplével. sózzuk, borsozzuk. Ha megfőtt a zöldség, akkor hozzátesszük a kis kockára vágott lazacot, ha van kagylót illetve füstölt lazacot. A tejszínnel dúsítjuk és megszórjuk kaporral.
Ízlés szerint egy kis kakukkfűvel is megbolondíthatjuk.
A hagymát apróra, a krumplit kisebb kockákra vágom, a répákat felkarikázom. A szalonnát és a kolbászt is apróra vágom. A szalonnát kicsit átsütöm, majd hozzáadom a zsiradékot, be...
Elkészítési idő:A kolozsvári szalonnát, a Nyúlját és a kolbászt a zsíron elősütöm, hozzá adom a hagymát és együtt párolom. Két csapott evőkanál őrölt piros paprikával meghintem. 1 evőkanál csípős...
Elkészítési idő: 2 óra1A zöldségeket megtisztítom, feldarabolom, a hagymát apróra vágom. Borsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldség...
Elkészítési idő: