40 dkg zellergumó, 5 dkg póréhagyma(vagy apróra vágott vöröshagyma), 10 dkg burgonya, 1 szál sárgarépa, 5 dkg teavaj, 3 dl 20 %-os főzőtejszín(vagy 1 dl tejföl), 1 l húsleves, só, bors, szerecsendió, majoránna
A zöldségeket felszeleteljük, majd a vajon megpároljuk. Sóval, borssal, majoránnával, szerecsendióval fűszerezzük, majd felöntjük az előre elkészített húslevessel.
A megtisztított és felszeletelt burgonyát a levesbe tesszük és addig főzzük, amíg minden megpuhul.
Hozzáadjuk a főzőtejszínt, majd botmixerrel pürésítjük levesünket.
A tálaláshoz:
1 ml tökmagolaj, petrezselyem
A megtisztított zöldségeket felaprítjuk. A hagymát megfuttatjuk olajon és margarinon,hozzáadjuk a sót, curryt, ételízesítőt. Kis idő múlva hozzáadjuk a tárkonyecetet és a finomra...
Elkészítési idő:A meghámozott karalábét 0,5 cm-es csíkokra vágjuk. A vajat az olívaolajjal felmelegítjük, hozzáadjuk a karalábét és 4-5 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük zúzott fokha...
Elkészítési idő:Ez egy könnyű, zsírmentes leves. Fél liter sűrű paradicsomlét felöntünk fél liter vízzel és feltesszük főni. Ízlés szerint sózzuk,cukrozzuk és Vegetát, vagy valami hasonló ételízes...
Elkészítési idő: