40 dkg zellergumó, 5 dkg póréhagyma(vagy apróra vágott vöröshagyma), 10 dkg burgonya, 1 szál sárgarépa, 5 dkg teavaj, 3 dl 20 %-os főzőtejszín(vagy 1 dl tejföl), 1 l húsleves, só, bors, szerecsendió, majoránna
A zöldségeket felszeleteljük, majd a vajon megpároljuk. Sóval, borssal, majoránnával, szerecsendióval fűszerezzük, majd felöntjük az előre elkészített húslevessel.
A megtisztított és felszeletelt burgonyát a levesbe tesszük és addig főzzük, amíg minden megpuhul.
Hozzáadjuk a főzőtejszínt, majd botmixerrel pürésítjük levesünket.
A tálaláshoz:
1 ml tökmagolaj, petrezselyem
A húst kockára vágjuk és a megmosott összeaprított, vajon megpárolt hagymákra öntjük, sózzuk, borsozzuk. Kifehéredésig többszöri kevergetés mellett pároljuk. Ez után tegyük rá az...
Elkészítési idő: 140 perc Nehézség: Könnyű1. A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a csirkemell csíkokat és fehéredésig pirítjuk. 2. Felöntjük vízzel, sózzuk és lassú tűzön főzzük. 3. Amikor már majdnem megf...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű◾️A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát pedig összezúzzuk. ◾️A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és még egy picit tovább pirítjuk. ◾️Közben hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy fazékban kacsazsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, majd mikor a hús sz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű