3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis db zeller
1 db póréhagyma (kisebb)
1 db burgonya (nagyobb)
0.5 csokor petrezselyem
2 db csirke felsőcomb (változtatható)
2 db csirke alsócomb (változtatható)
1 db leveskocka (tyúkhúsleves)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
köménymag ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint (elhagyható)
2 ek napraforgó olaj
1.5 l víz (forró)
Tetszés szerint feldaraboljuk a megtisztított sárga- és fehérrépát, majd olajon addig dínszteljük, amíg az olaj át nem veszi a sárgarépa színét.
Ekkor felölntjük másfél liter forró (!) vízzel, és beledobjuk a kockát, majd még ízesítjük bőségesen.
Hozzáadjuk a zöldségeket, és elkezdjük forralni. Amikor kezd kialakulni az aranysárga szín, beletesszük a csirkét. (Vagy éppen, amiből a húslevest készítjük.)
Nagyjából fél óra után hozzáadjuk a fél csokor petrezselymet, még pedig felét egészben, felét apróra vágva. Így főzzük bugyogtatva (nem forralva!)erős 2 órán át. (Ha betegnek főzöm, akkor nem adok hozzá tésztát, amúgy természetesen cénametélt dukál bele.)
A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, majd egy villával alaposan összedolgozzuk. A tésztához összegyúrjuk a lisztet a tojással és a sóval. Liszt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA leveshez 1 db közepes fej vöröshagymát egészen apróra vágunk, és kevés zsíron megfonnyasztjuk. A hagymára rádobjuk az apró kockára vágott húst, egy kicsit pirítjuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz édesköményt, a sárgarépát, a pórét megtisztíttjuk, vékony hasábokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Felhevített olajon a fokhagymát a zöldsegekkel rövid id...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA fokhagymát lereszeljük, majd vizes olajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk liszttel, majd felöntjük 1,5 l vízzel. Beletesszük a leveskockát, 1,5 kk sót és fél kk vegetát. Beletesszük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű