3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis db zeller
1 db póréhagyma (kisebb)
1 db burgonya (nagyobb)
0.5 csokor petrezselyem
2 db csirke felsőcomb (változtatható)
2 db csirke alsócomb (változtatható)
1 db leveskocka (tyúkhúsleves)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
köménymag ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint (elhagyható)
2 ek napraforgó olaj
1.5 l víz (forró)
Tetszés szerint feldaraboljuk a megtisztított sárga- és fehérrépát, majd olajon addig dínszteljük, amíg az olaj át nem veszi a sárgarépa színét.
Ekkor felölntjük másfél liter forró (!) vízzel, és beledobjuk a kockát, majd még ízesítjük bőségesen.
Hozzáadjuk a zöldségeket, és elkezdjük forralni. Amikor kezd kialakulni az aranysárga szín, beletesszük a csirkét. (Vagy éppen, amiből a húslevest készítjük.)
Nagyjából fél óra után hozzáadjuk a fél csokor petrezselymet, még pedig felét egészben, felét apróra vágva. Így főzzük bugyogtatva (nem forralva!)erős 2 órán át. (Ha betegnek főzöm, akkor nem adok hozzá tésztát, amúgy természetesen cénametélt dukál bele.)
Megtisztítjuk a pontyot és jól megmossuk. Levágjuk a fejét, farkát, uszonyait. Felvagdossuk a halhúst, besózzuk és hűtőbe tesszük. A paradicsomot, paprikát megmossuk és felvágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A hagymát nagyon finomra aprítom, kis kockákra vágom a csirkemellet, és együtt megpirítom kevés olajon vagy zsíron. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem a kockára vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát, majd besózom és a sóban egy órán át állni hagyom. 2. A hagymát a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zúzott fokhagymát a kókuszzsíron megpirítjuk, rászórjuk a lisztet, és átforgatjuk. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük az alaplevet és a tejszínt. Ízesítjük, majd az apró dara...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű