3 evőkanál étolaj
1 db kisebb vöröshagyma
125 g natur joghurt
1 evőkanál liszt
200 g zöldborsó
2 db krumpli
3 szál zellerzöld
400 ml víz
1 db húsleveskocka
2 csipet só
1 csipet bors
2 mokkáskanál petrezselyem
A hagymát felvágjuk és olajon üvegesre pároljuk.
Beleöntjük a borsót és az apróra vágott zellerzöldet és pár perc alatt kicsit összepároljuk.
A joghurtot csomómentesre keverjük a liszttel és félretesszük.
A borsóhoz öntjük a vizet, belemorzsoljuk a húsleveskockát, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a petrezselymet és a felaprított krumplit.
Összeforraljuk.
Ha felforrt, hozzáadjuk a liszttel kikevert joghurtot.
Botmixerrel összeturmixoljuk.
Pirított zsemlekockával vagy levesgyönggyel már fogyaszthatjuk is.
1. A tyúkot és a csontot hideg vízben áztatjuk, jól kimossuk, és hideg vízben feltesszük főzni. 2. Ha felforr, megsózzuk, utána leszedjük a habját. 3. Beletesszük a megtisztí...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst apró kockára vágjuk, és hideg vízzel leöblítjük. A póréhagymát és a paprikát felszeleteljük, és kevés olajon megfuttatjuk. Meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a felkocká...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst megmossuk, majd az edénybe rakjuk. Rátesszük a megpucolt zöldségeket. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje és fűszerezzük. Ha elkezd forrni, visszavesszük a gázt anny...
Elkészítési idő: 2,5 h Nehézség: KözepesA sárgarépát megtisztítjuk, majd egy centis kockákra vágjuk, a vöröshagymát meg a fokhagymát fölaprítjuk. A vöröshagymát az olajon kevergetve megpároljuk, a fokhagymát hozzáadjuk,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes