Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Lencseleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
4 sárgarépa
4 zellerszár
3 evőkanál olívaolaj
2 bögrényi lencse
1 teáskanál kömény
2 l zöldségleveslé
1 babérlevél
kakukkfű, só, bors

Elkészítés:


Fogjunk egy nagyobb fazekat és enyhén pirítsuk meg benne a négy gerezd hámozatlan fokhagymát mindkét oldalán. Amikor már kellően barna mindkét oldalon, vegyük ki, tegyük félre. Öntsük az olívaolajat ezután a fazékba, hevítsük fel és tegyük bele a korábban felvágott hagymát, sárgarépát és zellerszárat. Ezek után hámozzuk meg a fokhagymát és tegyük vissza az edénybe a piruló zöldségek közé a lencsével és a köménnyel együtt. Forgassuk meg jól a lencsét, majd öntsük a fazékba a zöldségalaplevet, a kakukkfüvet és a babérlevelet. Hagyjuk rotyogni ezt az egészet legalább fél órán át - ezután ki tudjuk már venni a babérlevelet és a kakukkfüvet is. Ízesítsük sóval, borssal és tálaljuk forrón. Tehetünk bele még spenótot, esetleg apróra kockázott sonkát vagy tarját, mindemellé pedig jól eshet egy-két szelet teljes kiőrlésű kenyér is.

Lencseleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejes salátaleves
Tejes salátaleves

A salátaleveleket megmossuk, és forrásban lévő vízben megfőzzük. Közben az olajból és a lisztből rántást készítünk, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, és felengedjük a tejjel. Sóz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Csirkeragu leves zöldbabbal, tárkonnyal
Csirkeragu leves zöldbabbal, tárkonnyal

Egy fazékban kacsazsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, majd mikor a hús sz...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Ersei gombakrém leves
Ersei gombakrém leves

Az erdei gombákat megmossuk, majd felszeleteljük, kevés libazsíron megfuttatjuk, majd sóval-borssal ízesítjük, és felöntjük 1 liter szárnyas alaplével. Hozzáadjuk a kis fej finomra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zöldborsó - Borsóleves 4 - OK
Zöldborsó - Borsóleves 4 - OK

1. Vegyünk elő egy lábast, öntsük bele a fél deci étolajat. 2. Szórjuk bele a zöldborsót és a felkarikázott répát. 3. Tegyünk alá nagyjából két deciliter vizet, és lassú tű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk