menu

Családireceptkönyv.hu

Lencseleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
4 sárgarépa
4 zellerszár
3 evőkanál olívaolaj
2 bögrényi lencse
1 teáskanál kömény
2 l zöldségleveslé
1 babérlevél
kakukkfű, só, bors

Elkészítés:


Fogjunk egy nagyobb fazekat és enyhén pirítsuk meg benne a négy gerezd hámozatlan fokhagymát mindkét oldalán. Amikor már kellően barna mindkét oldalon, vegyük ki, tegyük félre. Öntsük az olívaolajat ezután a fazékba, hevítsük fel és tegyük bele a korábban felvágott hagymát, sárgarépát és zellerszárat. Ezek után hámozzuk meg a fokhagymát és tegyük vissza az edénybe a piruló zöldségek közé a lencsével és a köménnyel együtt. Forgassuk meg jól a lencsét, majd öntsük a fazékba a zöldségalaplevet, a kakukkfüvet és a babérlevelet. Hagyjuk rotyogni ezt az egészet legalább fél órán át - ezután ki tudjuk már venni a babérlevelet és a kakukkfüvet is. Ízesítsük sóval, borssal és tálaljuk forrón. Tehetünk bele még spenótot, esetleg apróra kockázott sonkát vagy tarját, mindemellé pedig jól eshet egy-két szelet teljes kiőrlésű kenyér is.

Lencseleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Baconös-tökmagos sütőtökkrémleves
Baconös-tökmagos sütőtökkrémleves

A tököt meghámozzuk, magjait, szálkáit eltávolítjuk, és a húsát felkockázzuk. A burgonyát is megtisztítjuk, ezt is felkockázzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A hagymákat...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes csicsóka krémleves
Tejszínes csicsóka krémleves

1. A csicsókát kefével vagy dörzs-szivaccsal megtisztítjuk, kockára vágjuk. A krumplit is megpucoljuk, felvágjuk. 2. A hagymákat aprítsuk fel, és egy kevés olívaolajon dinszteljük...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
PALÓCLEVES
PALÓCLEVES

Az olajon megfonnyasztom a vöröshagymát. Leveszem a tűzről és megszórom pirospaprikával, elkeverem, majd hozzáadom a kockákra vágott húst, sózom, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzo...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csülkös bableves
Csülkös bableves

A babot előző nap este megmosod és hideg vízbe beáztatod. A csülköt megmosod, szükség szerint megtisztítod. Ha erősen sózott, célszerű beáztatni, hogy a fölösleges só oldódjon ki...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk