Családireceptkönyv.hu

Lencseleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
4 sárgarépa
4 zellerszár
3 evőkanál olívaolaj
2 bögrényi lencse
1 teáskanál kömény
2 l zöldségleveslé
1 babérlevél
kakukkfű, só, bors

Elkészítés:


Fogjunk egy nagyobb fazekat és enyhén pirítsuk meg benne a négy gerezd hámozatlan fokhagymát mindkét oldalán. Amikor már kellően barna mindkét oldalon, vegyük ki, tegyük félre. Öntsük az olívaolajat ezután a fazékba, hevítsük fel és tegyük bele a korábban felvágott hagymát, sárgarépát és zellerszárat. Ezek után hámozzuk meg a fokhagymát és tegyük vissza az edénybe a piruló zöldségek közé a lencsével és a köménnyel együtt. Forgassuk meg jól a lencsét, majd öntsük a fazékba a zöldségalaplevet, a kakukkfüvet és a babérlevelet. Hagyjuk rotyogni ezt az egészet legalább fél órán át - ezután ki tudjuk már venni a babérlevelet és a kakukkfüvet is. Ízesítsük sóval, borssal és tálaljuk forrón. Tehetünk bele még spenótot, esetleg apróra kockázott sonkát vagy tarját, mindemellé pedig jól eshet egy-két szelet teljes kiőrlésű kenyér is.

Lencseleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Borsó leves
Borsó leves

-Megtisztítjuk a zöldségeket. -Kevés olajon a borsót felrakjuk párolódni. -Kb. 10 perc után hozzárakjuk a karikára vágott répát és fehérrépát, egészben a vöröshagymát. -Pároljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: István
Erdélyi csorba leves
Erdélyi csorba leves

A húst 1 centis kockákra vágjuk, és 2 liter vízben feltesszük főni. Megsózzuk, egészben beledobjuk a megtisztított hagymát, ha forr, kis lángra állítjuk, így főzzük puhára,ha olyan...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Húsleves levesbetét
Húsleves levesbetét

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres
Csicseriborsó-gulyás
Csicseriborsó-gulyás

Előző nap beáztatjuk a csicseriborsót, másnap leöntjük a levét. Egy fazékba teszünk 1,5-2,5 l vizet, beleöntjük a csicseriborsót, a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, zeller...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk