Családireceptkönyv.hu

Gombakrémleves


Írta:

Elk. idő: 1/2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g gomba
2 evk olaj
1 fej hagyma
só, bors, petrezselyem, vegeta

2dl sűrű főzőtejszín

tetejére:
petrezselyemzöld

Elkészítés:


A gombát felszeletelem, a hagymát apróra vágom és az olajon megpárolom.
Rádobom a szeletelt gombát, fűszerezem és kevés vizet hozzáadva készre párolom.
Kiveszek a sűrűjéből egy keveset, (szeretem a gombadarabokat benne), a többit rúdmixerrel pépesítem.
Felöntöm annyi vízzel, amellyel már nem lesz túl sűrű, visszateszem bele a gombát és felforralom.
Amikor felforrt, hozzáadom a tejszínt és egyet rottyantok rajta.
Petrezselyemmel megszórva, vajon pirított kiflikarikával (zsemlekockával) tálalom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Zsemlekockával, de pirított kiflikarikákkal is lehet tálalni.

Gombakrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilona
Ünnepi Gesztenyeleves - Édesen
Avatar Ilona Kedvelnék
Ünnepi Gesztenyeleves - Édesen

A mandulatejet kis lángon felrakom a tűzhelyre, és bele teszem a gesztenyemasszát, hozzá öntöm a vanília kivonatot, a picit sót, az eritritet és a mazsolát. Ezután hagyom, hogy a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Vietnámi leves
Vietnámi leves

Egy lábosba egy evőkanálnyi olajat hevítek és megpirítom rajta a félbevágott hagymát (vágási felülettel lefelé rakva). Hozzáadom az 1.) pontban felsorolt összes többi hozzávalót. C...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Gombaleves
Gombaleves

A gondosan megmosott, de hámozatlan gombát úgy tisztítom meg, mintha ceruzát hegyeznék; csak a szárak (tönkök) végéről vágom le a földes részt. A gombát még egyszer gyorsan megmoso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös krumplileves virslivel
Tejfölös krumplileves virslivel

A krumplit alaposan megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és feltesszük főni kb. 1 liter vízben. A fűszerekkel ízesítjük. Közben elkészítjük a rántást, a lisztet csomómentesre kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk