Családireceptkönyv.hu

Fokhagymakrémleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 8-10 gerezd fokhagyma
- olaj
- 2 kanál liszt
- 500 ml alaplé (vagy 500 ml vízben feloldott húsleveskocka)
- só
- bors
- 200 ml tejszín

Elkészítés:


◾️A fokhagymákat összezúzzuk, és az olajon megpirítjuk (nagyon figyeljünk, mert hamar meg tud égni).
◾️Ezután hozzáadjuk a lisztet és lepirítjuk.
◾️Felöntjük az alaplével, fűszerezzük, és jól kiforraljuk.
◾️Végül hozzáadjuk a tejszínt és egy botmixerrel egyneműsítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Pirítóssal, krutonnal kínáljuk

Fokhagymakrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bab - Bableves füstölt csülökkel 2 - OK
Bab - Bableves füstölt csülökkel 2 - OK

1. Előző este beáztatom a babot és a megtisztított csülköt. 2. Másnap annyi hideg sós vízben, amennyi ellepi felteszem a csülköt és kb. másfél óráig főzöm. 3. Amikor félig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almaleves
Almaleves

az almákat kicsutkázzuk és cikkekre vágjuk. fajtájuktól és ízüktől függően kevesebb,vagy több cukorral feltesszük főni a 1,5 liter vízben. vékonyan hámozott citromhéjat,mokkáskanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Savanykás húsgomsócleves
Savanykás húsgomsócleves

Elkészítjük a húsgombócokat, hogy legyen idejük pihenni, amíg a leves fő. A húsgombócok összes hozzávalóját egy nagy tálban összegyúrjuk, közben sózzuk, borsozzuk, majd enyhén nedv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszaltszilva-krémleves fahéjas zsemlekockákkal
Aszaltszilva-krémleves fahéjas zsemlekockákkal

Elkészítés: Az aszalt szilvát beáztatjuk este 1 deci, vízzel hígított szilvóriumba, a másik deci felével gargalizálunk egy kellemeset, majd lenyeljük, igen jó altató hatása van. A...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk