Családireceptkönyv.hu

Fokhagymakrémleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 8-10 gerezd fokhagyma
- olaj
- 2 kanál liszt
- 500 ml alaplé (vagy 500 ml vízben feloldott húsleveskocka)
- só
- bors
- 200 ml tejszín

Elkészítés:


◾️A fokhagymákat összezúzzuk, és az olajon megpirítjuk (nagyon figyeljünk, mert hamar meg tud égni).
◾️Ezután hozzáadjuk a lisztet és lepirítjuk.
◾️Felöntjük az alaplével, fűszerezzük, és jól kiforraljuk.
◾️Végül hozzáadjuk a tejszínt és egy botmixerrel egyneműsítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Pirítóssal, krutonnal kínáljuk

Fokhagymakrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
Májgombóc levesbe
Májgombóc levesbe

A májat késsel elkaparjuk apróra. Hozzákeverjük a fűszereket és a tojást. Annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, amennyit felvesz. Ez kb. 2 kicsi merőkanálnyi. Fél órát pihentetjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Sütőtökkrémleves klasszikusan
Sütőtökkrémleves klasszikusan

Kockázzuk fel az előkészített sütőtököt. Felhevített olajon pirítsuk meg az apróra darabolt vöröshagymát, majd adjuk hozzá az átpréselt fokhagymát. Ha a hagymák megpirultak, ve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Tejfölös gombaleves
Tejfölös gombaleves

A vöröshagymát feldarabolom és az olajon megdinsztelem. A zöldségeket karikákra vágom és hozzáadom a hagymához. Ha kissé megpuhultak, felengedem 2-2,5 liter vízzel, sózom borsozom....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk