- 8-10 gerezd fokhagyma
- olaj
- 2 kanál liszt
- 500 ml alaplé (vagy 500 ml vízben feloldott húsleveskocka)
- só
- bors
- 200 ml tejszín
◾️A fokhagymákat összezúzzuk, és az olajon megpirítjuk (nagyon figyeljünk, mert hamar meg tud égni).
◾️Ezután hozzáadjuk a lisztet és lepirítjuk.
◾️Felöntjük az alaplével, fűszerezzük, és jól kiforraljuk.
◾️Végül hozzáadjuk a tejszínt és egy botmixerrel egyneműsítjük.
Pirítóssal, krutonnal kínáljuk
Az olajon megpirítjuk a lisztet, rákanalazzuk a paradicsompürét, majd ráöntjük a passatát. Beledobjuk a hagymát és a fokhagymagerezdeket egészben, és felöntjük a vízzel is. Beledo...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzöm, és két levesestálba elosztom. A gyömbért és a citromfűvet feldarabolom és a húslevessel együtt 10-15 percig főzöm, közepes lángon. (Aki szereti a csípős ételek...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst megmossuk, apró kockákra vágjuk, A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk a zsiradékban, rádobjuk a húst, és erős tűzön néhány percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz apróra vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük, beletesszük a csirkeaprólékot. 2 dl vizet öntünk alá, beletesszük a fűszereket, sót, egész borsot, és 30 percig fedő alatt pár...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: Könnyű