- 8-10 gerezd fokhagyma
- olaj
- 2 kanál liszt
- 500 ml alaplé (vagy 500 ml vízben feloldott húsleveskocka)
- só
- bors
- 200 ml tejszín
◾️A fokhagymákat összezúzzuk, és az olajon megpirítjuk (nagyon figyeljünk, mert hamar meg tud égni).
◾️Ezután hozzáadjuk a lisztet és lepirítjuk.
◾️Felöntjük az alaplével, fűszerezzük, és jól kiforraljuk.
◾️Végül hozzáadjuk a tejszínt és egy botmixerrel egyneműsítjük.
Pirítóssal, krutonnal kínáljuk
A májat késsel elkaparjuk apróra. Hozzákeverjük a fűszereket és a tojást. Annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, amennyit felvesz. Ez kb. 2 kicsi merőkanálnyi. Fél órát pihentetjük...
Elkészítési idő:Kockázzuk fel az előkészített sütőtököt. Felhevített olajon pirítsuk meg az apróra darabolt vöröshagymát, majd adjuk hozzá az átpréselt fokhagymát. Ha a hagymák megpirultak, ve...
Elkészítési idő:A vöröshagymát feldarabolom és az olajon megdinsztelem. A zöldségeket karikákra vágom és hozzáadom a hagymához. Ha kissé megpuhultak, felengedem 2-2,5 liter vízzel, sózom borsozom....
Elkészítési idő: