Családireceptkönyv.hu

Gulyásleves


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 szép szál sárgarépa
1 fehérrépa
2 karalábé
3 nagy fej hagyma
500 gr marhahús
pirospaprika, só, bors, babérlevél
csípős paprika ízlés szerint
1 kanál olívaolaj

Elkészítés:


Az apróra vágott hagymát az olajon feltesszük dinsztelni, majd jön bele a hús, rá a pirospaprika, só és bors. Ha az egész hús mennyiséget a leveshez használjuk fel, akkor mehet bele a babérlevél is, de ha tervezzük csak a pörköltet másnak is használni (lásd székelykáposzta), akkor a babért majd csak azután tegyük bele, ha a hús megpuhult, és szétosztottuk a mennyiséget két felé. Ekkor jönnek bele a zöldségek is, és annyi vízzel öntjük fel, hogy szépen ellepjen mindent. Készre főzzük a zöldségekkel és tálaláskor mehet hozzá csípős paprika, ha valaki erősen szereti.

Gulyásleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Kínai leves
Kínai leves

Egy lábosban kevés olajon megpirítottam a gyömbért, újhagymát és fokhagymát. Felöntöttem zöldségalaplével, majd beletettem a zöldségeket is (a konzerv levét leszűrtem, az nem kell...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Erdélyi tárkonyos húsgombóc leves
Erdélyi tárkonyos húsgombóc leves

A húst sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük és alaposan összegyúrjuk a vízbe áztatott, kinyomkodott zsemlével és a tojással. Vizes kézzel diónyi gombócokat form...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pikáns leves (Bella Itália étlapjáról)
Pikáns leves (Bella Itália étlapjáról)

Elkészítési mód: A hagymát, a húst, a zöldségeket kockákra, a fokhagymát szeletekre, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A hagymát zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, k...

Elkészítési idő: kb.: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsike
tojásleves
tojásleves

Kevés olívaolajon megpirítjuk a köménymagot. Amikor már pattog, lehúzzuk a tűzhelyről, késhegynyi liszttel és pirospaprikával megszórjuk. Feleresztjük fél liter vízzel, ízlés sz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk