menu

Családireceptkönyv.hu

Gulyásleves


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 szép szál sárgarépa
1 fehérrépa
2 karalábé
3 nagy fej hagyma
500 gr marhahús
pirospaprika, só, bors, babérlevél
csípős paprika ízlés szerint
1 kanál olívaolaj

Elkészítés:


Az apróra vágott hagymát az olajon feltesszük dinsztelni, majd jön bele a hús, rá a pirospaprika, só és bors. Ha az egész hús mennyiséget a leveshez használjuk fel, akkor mehet bele a babérlevél is, de ha tervezzük csak a pörköltet másnak is használni (lásd székelykáposzta), akkor a babért majd csak azután tegyük bele, ha a hús megpuhult, és szétosztottuk a mennyiséget két felé. Ekkor jönnek bele a zöldségek is, és annyi vízzel öntjük fel, hogy szépen ellepjen mindent. Készre főzzük a zöldségekkel és tálaláskor mehet hozzá csípős paprika, ha valaki erősen szereti.

Gulyásleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Minestrone - tavaszi
Minestrone - tavaszi

Olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát (azt csak később adjuk hozzá), vigyázva, hogy meg ne barnuljon. Ezután mehetnek bele a répák és a zeller. Ha ezzel megvagyunk,...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karalábé leves tárkonyos húsgombóccal
Karalábé leves tárkonyos húsgombóccal

A hagymát vágd nagyon apróra, kevés olajon vagy zsíron dinszteld meg, add hozzá a tosztított kockára vágott zöldségeket, kevergetve pirítsd át. Sózd, borsozd és öntsd fel a vízzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös karalábéleves
Tejfölös karalábéleves

A karalábét, répát meghámozzuk. A karalábét csíkokra vágjuk, a répát felkarikázzuk. Lábosba tesszük őket, hozzáadjuk a delikátot és felöntjük vízzel. Ha kell, sózzuk, de szerintem...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldfűszeres sajtleves
Zöldfűszeres sajtleves

Először a levesbetétet készítjük el. Egy serpenyőben felforrósítunk 2-3 evőkanálnyi olajat, azon megpirítjuk az egész apró kockára vágott kenyérdarabkákat. Ha már szép pirosak, akk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk