3 szép szál sárgarépa
1 fehérrépa
2 karalábé
3 nagy fej hagyma
500 gr marhahús
pirospaprika, só, bors, babérlevél
csípős paprika ízlés szerint
1 kanál olívaolaj
Az apróra vágott hagymát az olajon feltesszük dinsztelni, majd jön bele a hús, rá a pirospaprika, só és bors. Ha az egész hús mennyiséget a leveshez használjuk fel, akkor mehet bele a babérlevél is, de ha tervezzük csak a pörköltet másnak is használni (lásd székelykáposzta), akkor a babért majd csak azután tegyük bele, ha a hús megpuhult, és szétosztottuk a mennyiséget két felé. Ekkor jönnek bele a zöldségek is, és annyi vízzel öntjük fel, hogy szépen ellepjen mindent. Készre főzzük a zöldségekkel és tálaláskor mehet hozzá csípős paprika, ha valaki erősen szereti.
• 0,5 kg gombát mosni, hámozni, szeletelni, • kis fej vöröshagymát apróra, zsiradékon üvegesre párolni, gombát rá, só, bors, párolni, zsírjára sütni, • 2 ek liszttel megszórni...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesde alapnak jó. 1. Vajon az apróra vágott hagymát világosra dinszteled. Mikor aranybarna add hozzá a lisztet, könnyen odakap, vigyázz vele. 2. Folyamatos kevergetés mellett a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Miután a friss sóskaleveleket alaposan leöblítettük hideg vízzel, beletesszük egy lábasba. Kevés vizet (kb.3 dl-t) öntün alá, csipet sót szórunk bele, 10. 12 csepp steviával éde...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű