20 dkg csirkrmell,
2 db sárgarépa,
1 db fehérrépa,
10 dkg zöldborsó,
3 db burgonya,
5 dkg levestészta,
3 ek ételízesítő,
3 l víz (kb)
1 kicsi db zeller,
1 kicsi db karalábé,
1 csokor zöldségzöld,
A vízbe felrakom a zöldséget sárgarépát ,zellert, karalábét és az ételízesítőt főni.
Félig megfőzzük és hozzáadjuk az apróra vágott csirkemellet és a zöldborsót.
Amikor már majdnem kész belerakjuk az apróra vágott krumplit.
Ha minden megfőtt hozzáadjuk a levestésztát,és még egyszer felforraljuk.
Végül rászórjuk az apróra vágott zöldségzöldjét.
PALÓCLEVES....50 dkg füstólt húsból és 50 dkg marha vagy sertés húsból(eredetileg birka húsból készült)pörkölttöt készítek,mikkor a húsok félig meg főttek hozzá adok 1 kg 2 cm es z...
Elkészítési idő: 2 ÓRA Nehézség: Könnyű4-4,5 liter enyhén sós vízben odarakjuk főni a tarját a babérral, s amíg puhul a hús, összevágjuk a hagymát, fokhagymát, kolbászt és a szalonnát. A káposztát szintén összevágjuk,...
Elkészítési idő: 80 min Nehézség: KönnyűA megtisztított sárgarépát lereszeljük a finomfogú reszelőn, ugyanezen a hagymát is, a főtt tojásokat pedig a nagyfogú reszelőn reszeljük le, a snidlinget apróra vágjuk. Volt, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítom, apró kockákra, karikákra vagy hasábra vágom. Kevés zsiradékon megdinsztelem a zöldségeket, majd bő lével felöntöm. A legfinomabb hús vagy csont alaplébő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű