Családireceptkönyv.hu

Kelbimbóleves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 cs kelbimbó
2 pár virsli
egy kis darab kolbász
pirospaprika
2 db húsleveskocka
fokhagyma
só, bors
zsír


Elkészítés:


A kelbimbót megpucolom, negyedelem és annyi vízben felteszem főni, ami éppen ellepi.
Beleteszek 2 húsleveskockát, fűszerezem, hozzárakok pár karika kolbászt és fedő alatt megfőzöm.
Amíg fő, megcsinálom a paprikás-fokhagymás rántást, felöntöm hideg vízzel és elkeverem.
A rántást a levesbe öntöm, beleteszem a felkarikázott virslit és összeforralom.
Tányérba szedve tálalom.

Kelbimbóleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Pórés burgonyakrémleves baconnel és sajttal
Pórés burgonyakrémleves baconnel és sajttal

A megtisztított póréhagymát felkarikázzuk. Egy lábasban a felforrósított olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát, és néhány percig együtt pirítju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves

A marhahúst és a tyúkot öt-öt darabra vágjuk, és feltesszük főni, mint a húslevest, Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a metéltre vágott zöldséget, zellert, a hagymát, paprikát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Szoljanka leves
Szoljanka leves

A hagmát felcsíkozzuk, a margainom medinszteljük, majd beletesszük a paradicsom pürêt, jól elkavarjuk. Felöntjük a csontlével, megsózzuk, beletesszük a csíkokta vágott uborkát, kap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásleves
Tojásleves

Rántást készítek (a kb 2 ek lisztet megpirítok kevés olajon),lehúzom a tűzről, megpaprikázom, majd felöntöm hideg vízzel (kb 1,5 l). Sózom,megszórom őrült köménnyel, majd felforral...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk