menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött káposzta


Írta:

Elk. idő: 2 ÓRA
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 4-6 személyre 1 db savanyú káposzta,fél kg apró káposzta,1 kg darált sertés hús,15 dkg rizs(őseink hajdinával és kölessel készítették.Szabolcsban ma is kukorica darával készítik még sok háznál.) 7-8 gerezd fokhagyma,1 kisebb fej hagyma,bors,10 dkg liszt,10 dkg zsír,1 kg füstölt tsülők vagy füstölt szalonna,

Elkészítés:


A megdarált húst, a megmosott rizst fokhagymával,hagymával,borssal és sóval összegyúrjuk tölteléknek. A hasáb nagyobb leveleit kettévágjuk, a belső kisebbeket egészben hagyjuk, hogy a töltelékek egyenlő szép kicsinyek legyenek. A levelek ormóját, vigyázva, hogy ki ne lyukadjanak, levagdaljuk, aztán tenyerünkbe kiterítve, a kész töltelékből kis hosszúkás csomókat formálva, beletesszük. Felgöngyöljük, két végét kisujjunkkal vagy kanál nyelével gondosan bedugjuk. A fazékba a gyalult káposzta felét berakjuk, rá szép sorban a tölteléket, s felül az apró káposzta másik felét. A káposzta levét ráöntjük, s szép egyenletesen, lassan pár órán át főni hagyjuk, félóránként a fazékban a káposztát felrázzuk. Kavarni nem szabad, mert a töltelékek szétbomlanak. Ha a káposzta túl savanyú, a káposztalé helyett sós vizet öntsünk rá. A tölteléknek való húsból kimaradt csontokat és a füstölt tsülkőt, vagy füstölt szalonnát, esetleg szalonnabőröket sós vízben, külön edényben megfőzzük. A fenti mennyiségű zsírból és lisztből szép piros rántást készítve, a langyos húslével feleresztjük, a már teljesen megfőtt káposztára ráöntjük, és együtt gondosan felfőzzük. Állni hagyjuk. Tálaláskor tejfelt teszünk rá,

Töltött káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tojással töltött sajtos sült krumpli
Tojással töltött sajtos sült krumpli

A héjában megfőtt burgonyából vágjunk le egy szeletnyit, hosszanti irányban. Kanállal óvatosan kaparjuk ki a belsejét úgy, hogy maradjon egy kb. fél cm-es kérge a burgonyának. A ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Paradicsomos húsgombóc
Paradicsomos húsgombóc

A húshoz hozzákeverjük az előzőleg a fűszerekkel, az 1 ek pirospaprikával, a zabpehelyliszttel, a tojással és kevés vízzel elkevert zabpelyhet és zabkorpát. 30-40 percig állni hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros tarja tükörtojással, burgonyaforgács körett
Mustáros tarja tükörtojással, burgonyaforgács körett

A köret készítés: Körben lehámozzuk a burgonya héját majd megmossuk. Aztán tovább is körben, vékonyan vágjuk tovább, hogy hosszú forgácsalakokat kapjunk. Palacsintatésztát készítün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vadász nokedli
Vadász nokedli

Egy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk. A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk. A forrásban lévő vízbe belesza...

Elkészítési idő: 40perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk