-lehet bármilyen kifőtt tésztát használni(25dkg)
-50 dkg túró
-3 tojás
-250 ml főzőtejszín
-cukor (ízlés szerint)
-mazsola
Szószhoz :
-szeder
-cukor
Kifőzöm a tésztát és leszűröm.
Beáztatom a mazsolát.
A tejszínt,tojásokat ,cukrot mazsolát, tésztát összekeverem ,
kizsírozott Jénai tálba öntöm és 150 fokon szép pirosra sütöm.
Megfőzöm a szedret kevés cukorral és azzal tálalom .
Jelen esetben szederszósszal tálaltam.
A hagymát apróra vágjuk és kevés zsíron üvegesre pirítjuk. A csirkemájat megtisztítjuk, rádobjuk a hagymára. Borsozzuk és lefedve pár percet pároljuk. A fedőt eltávolítva, kever...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA krumplit héjában félig megfőzöm, majd megpucolom, hosszában kettévágom, a belsejét kikaparom. A sajt felét kis kockára vágom, a többit lereszelem. A hagymákat aprítom, olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mángoldot és összevágott krumplit sós vízben megfőzzük. Közben elkészítjük az alapot. Kevés zsíradékon a fokhagymát megpirítjuk a bacon-nel, majd az egészet összekeverjük a le...
Elkészítési idő: Kb.fél óra Nehézség: KönnyűA krumplikat megmossuk, meghámozzuk, és apró lyukú reszelőn pépesre reszeljük. Beleütjük a tojást, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyem levelét, a lisztet, a sót, borsot, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű