-lehet bármilyen kifőtt tésztát használni(25dkg)
-50 dkg túró
-3 tojás
-250 ml főzőtejszín
-cukor (ízlés szerint)
-mazsola
Szószhoz :
-szeder
-cukor
Kifőzöm a tésztát és leszűröm.
Beáztatom a mazsolát.
A tejszínt,tojásokat ,cukrot mazsolát, tésztát összekeverem ,
kizsírozott Jénai tálba öntöm és 150 fokon szép pirosra sütöm.
Megfőzöm a szedret kevés cukorral és azzal tálalom .
Jelen esetben szederszósszal tálaltam.
A fűszereket ízlés szerinti mennyiségben keverjük össze. A combokat vágjuk ketté, majd alaposan dörzsöljük be az összekevert fűszerkeverékkel, és hagyjuk pár órát (v. egy egész éjs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a keverőtál aljába öntjük, közepébe fészket készítünk. Beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a langyos vizet. Hagyjuk picit felfutni, majd ráöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vékony csíkokra vágjuk. A gyros fűszerkeveréket összekeverjük az olajjal, beleforgatjuk a húst, és hűtőbe tesszük. Közben felaprítjuk a lilahagymát, paradicsomot, uborkát,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű