00 g liszt
2 kisebb krumpli megfőzve, összetörve
25 g friss élesztő
1 kávéskanál cukor
2 csapott teáskanál só
1 evőkanál puha zsír
250 ml langyos víz
Feltét, ami tetszik, nálam ezek voltak:
Zöldfűszeres kecskesajt
1 kis pohár 175 g tejföl
bacon
pick szalámi
sonka
1 fej lilahagyma
A lisztet a dagasztótálba tesszük, a közepébe egy mélyedést igazítunk. Ide tesszük a meglangyosított víz felét, az élesztőt a cukrot, egy kicsit az ujjunkkal elkeverjük, majd letakarjuk, hogy szépen felfusson, kb. 10 perc.
Ezután a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk, majd konyharuhával letakarva 15 percig pihentetjük és már nyújthatjuk is, a gáztepsi méretére.
A pihentetés alatt előkészíthetjük a feltéteket, bemelegíthetjük a sütőt 180 fokra, és a tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Tehát a tésztát a tepsibe helyeztük és megkenjük a kicsit megsózott tejföllel, majd rászórjuk a húsokat, a hagymát, végül a sajtot.
180 fokon kb. 20-30 perc alatt pirosra sütjük.
felolvasztott tésztát kinyújtom vékonyra, bőségesen megkenem mustárral, ráreszelem a füstölt sajt háromnegyedét, kb. 10x10-es kockákra vágom, mindegyik közepére nyomok egy adag fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsgolyókat összegyúrjuk. Állni hagyjuk 5-10 percig. A hagymákat a zsíron üvegesre dinszteljük. Beletesszük a paradicsom sűrítményt. Felöntjük 500 ml vízzel. Belerakjuk óvatosan...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA paprikát megmosom és a csumájánál körbe vágom. A darált húst, a rizst és az apróra vágott vöröshagymát 1 tojással és fűszerekkel /só,bors,pirospaprika/ jól összekeverem. A töl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben megsütjük a bacont, majd kiszedjük a zsírjából és azon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a csíkokra vágott csirkemellet és a zöldségeket. Fedő a...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű