menu

Családireceptkönyv.hu

Bácskai lecsós csirkemáj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


BÁCSKAI LECSÓS CSIRKEMÁJ

50 dkg csirkemáj (szív nélkül) fél csokor petrezselyem
2 vöröshagyma
3-4 nagyobb húsos zöldpaprika (tévépaprika)
2-3 közepes paradicsom
4 evőkanál olaj
kb. 1 kiskanál só
fél kiskanál őrölt fekete bors
fél kiskanál majoránna
1 púpozott kiskanál jóféle pirospaprika
7-8 karika Karikás Pista/csípős paprika/ piros vagy zöld (lehet vegyesen is)
fél csokor petrezselyem

Elkészítés:


Elkészítés
1. A májat nagyobb darabokra vágjuk (általában félbe, a nagyobbakat három részre).A hagymát megtisztítjuk, félbehasítjuk, majd vékonyan fölszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, és mindkettőt nagyobb (3 centis) kockákra vágjuk.

2. Az olajat egy nagy serpenyőben kissé megforrósítjuk, a hagymát beleszórjuk, kevergetve 5-6 perc alatt szőkére sütjük.

3. A zöldpaprikát belekeverjük, majd kb. 3 percnyi pirítás után először a májat, újabb 3-4 perc múlva a paradicsomot is hozzáadjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával meg a pirospaprikával fűszerezzük.

4. Közepes lángon addig — 7-8 percig — sütjük tovább, amíg a máj meg nem puhul, és leve a lecsóéhoz hasonló nem lesz. A vége felé a lecsöpögtetett Karikás Pistával ízesítjük.

5. Tálaláskor fölaprított petrezselyemmel meghintjük. Tarhonya illik hozzá köretnek.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jó tanács:

A hagyma alá 8-10 deka apró kockákra vágott füstölt szalonnát is piríthatunk.
Csirkemáj helyett borjú-, marha-, sertés-, pecsenyekacsa- vagy pecsenyelibamájból is ugyanígy készíthetjük.
Télen és tavasszal, amikor a paradicsom és a paprika drága, kész lecsóval főzzük; a májat az olajon, közepes lángon 8-10 perc alatt megpirítjuk, azután ráöntjük a lecsót, és összeforgatjuk.
http://www.univer.hu

Bácskai lecsós csirkemáj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Bigos
Bigos

Szalonnát megpirítjuk. A fennmaradó zsírban megpirítjuk a húst, felöntjük vízzel, hogy ellepje, majdnem puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a többi hozzávalót (a kolbászt és répát ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Padlizsános farfalle
Padlizsános farfalle

A főzővizet feltesszük forralni, megsózzuk. Kikenünk egy nagy tepsit olajjal, a paprikákat kettévágjuk, kivesszük a csumáját. A padlizsánt megpucoljuk, szintén kettévágjuk. Alu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: GereHajnal
Egészséges fasírt
Egészséges fasírt

A darált húst keverd össze a tojással. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és hagymát, petrezselymet. Szórj bele zsemlemorzsát, annyit, hogy golyókat tudj belőle formálni, sózd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás-hagymás-tojásos rakott tészta
Sonkás-hagymás-tojásos rakott tészta

A tésztához A tojásokat keményre, a tésztát félkeményre főzzük. Egy vajjal kikent tepsibe öntjük a tészta harmadát, majd a felkockázott sonka harmadát, az apró kariká...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk