0,5 kg tarhonya
2 nagy fej vöröshagyma
4-6 db nagy gerezd fokhagyma
1 paprika
1 paradicsom
6 db közepes méretű krumpli
szalonna
egy szál füstölt, csípős kolbász (kb. 20 dkg)
só
bors
csemege paprika
A szalonnát is és a hagymát is nagyobb kockára vágom
és együtt kezdem dinsztelni.
Erre öntöm a tarhonyát, amit addig keverek, amíg
szép színt kap, majd belekarikázom a kolbászt,
a fokhagymát, paradicsomot, paprikát és
miután sült egy kicsit, felöntöm forró vízzel
és lefedve jó félig főzöm.
A krumplit szintén nagyobb darabokra vágom,
ezt a félig főtt tarhonyához öntöm
(a vizet folyamatosan pótolom!)
és teljes puhulásig főzöm.
Savanyúság -természetesen- kell hozzá,
1. A burgonyát megpucolom, kockára vágom, enyhén sós vízben megfőzöm, majd a vajjal és a tejjel krumplipürét készítek belőle. 2. A hagymát felkockázom, némi zsiradékon üvegesre...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz alufóliának a közepét közepes vastagon kenjük be vajjal, hogy ne ragadjon le az étel. Egy vagy két nagy, kb. fél centisre felszelt burgonyát tegyünk a fólia vajas részére (ha ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarkababot megfőzzük jó puhára, majd leszűrjük. A sertéscombból pörköltet készítünk és ebbe beletesszük a MAGGI Serpenyős fortélyok Mexikói chilis bab alapot. Ha kész a pörkölt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-jól megmossuk a combokat -sóval és borssal befüszerezzük,igy hagyjuk állni -egy jénait kiolajozunk az aljára fektetjük a jól kifacsart káposztát // én még bele kevertem 1...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű