2 csomag (600 g) füstölt tofu vagy szejtán, esetleg füstölt gabonakolbász
– 150 g rizs, megmosva, nyersen
– 1 nagy fej vöröshagyma, felaprítva
– 3-4 gerezd fokhagyma, felaprítva
– savanyú káposzta levelek, nagyobbak félbe vágva
– szálas savanyú káposzta, felaprítva
– 2-3 evőkanál liszt
– 1 evőkanál füstölt paprika
– napraforgó olaj
– só, bors
– szójajoghurt, tálaláshoz
Egy tálban morzsoljuk szét a tofut (szejtánt, gabonakolbászt aprítsuk fel), adjuk hozzá a rizst, a vöröshagymát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A káposzta leveleket és a szálas káposztát ízlés szerint átmoshatjuk (mi nem szoktuk, mert úgy szeretjük, ha minél savanyúbb az étel).
A káposzta leveleket a vastag erektől megtisztítjuk. Veszünk egy káposzta levelet, közepére helyezünk kb. 2 evőkanál tölteléket, majd felhajtjuk/összetekerjük és kis káposzta csomagokat készítünk belőle. A töltött káposztákat lábasba rakjuk, tetejére halmozzuk a szálas káposztát és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Közepes láng felett kb. 25 percig főzzük.
Közben rántást készítünk: egy kevés napraforgó olajon (1-2 evőkanál) megpirítjuk a lisztet, a tűzről levéve hozzáadjuk a füstölt paprikát, vízzel csomómentesre keverjük és ráöntjük a káposztára. Átforraljuk az egészet a rántással együtt kb. 15 perc alatt és már tálalhatjuk is szójajoghurttal és ropogós kovászos kenyérrel.
Tipp: a tölteléket készíthetjük barnarizzsel, quinoával vagy akár kölessel is.
A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. A szalonnát olajon...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA babot megfozni felpuhara A hagymat karikarara vagni,a hust kockakra darabolni A hagymat olajon uvegesre parolni,hozzaadni a kockazott hust es egyutt is parolni,amig a hus kifeh...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: KözepesA burgonyát tisztítsd meg, és reszeld le káposztareszelőn. ( ha levet ereszt, akkor ki kell csavarni) Add hozzá a felaprított vöröshagymát, a sót, és a liszttel alaposan dolgozd ös...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűCuratati cartofii de coaja si feliati-i in rondele cu o grosime de 1 cm. Puneti-i la fiert in apa sarata doar pana se inmoaie un pic ( cca 5 min din momentul in care apa a incepu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű